Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
انواع مسئولیت ها در روابط کاری – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
انواع مسئولیت ها در روابط کاری

انواع مسئولیت ها در روابط کاری

اولین و مهم ترین شرط رونق فضای کسب و کار، فعالیت مستمر و مفید کارگر و کارمندان، نظم و آرامش و حفظ روابط کاری مناسب میان کارگر و کارفرما است. همه کارگران و کارفرمایان در زمینه کاری خود وظایف و مسئولیت های مهمی دارند. کارگر و کارفرما در قانون دارای حق و حقوقی هستند که با شناخت و آگاهی از آن ها و استفاده صحیح از هر کدام در روابط کاری بسیار اهمیت دارد.

در چارچوب آیین نامه ای تمامی حق و حقوق های کارفرما و کارگر مشخص شده است. چنان چه به حقوق در نظر گرفته شده برای آن ها پایبند باشند، می توانند در محیط کاری مناسب و امن بدون تنش و اختلاف رابطه کاری خود را حفظ کنند. در ادامه با کارشناسان حقوقی مجرب و متخصص در این زمینه همراه باشید تا به بررسی ارکان روابط کاری میان کارفرما و کارگر و تعهدات آن ها نسبت به یکدیگر بپردازیم.

کارگر و کارفرما از نگاه قانون چه کسانی هستند؟

از نگاه قانون کارگر شخصی بوده که از طرف کارفرما برای کار درنظر گرفته شده است و در مقابل کار خود حق و حقوقی را از کارفرما دریافت می کند. طبق قانون کارگر به شخص شناخته شده ای که دارای تکلیف و حق است گفته می شود. نمی توان از این عنوان برای شرکت و موسسات استفاده کرد. کلیه امور یدی و حتی فکری جزو فعالیت کارگری محسوب شده و قانون کارگری را شامل می شود. زمانی که هر شخصی کاری را به عنوان شغل انجام می دهد باید در مقابل از کارفرما حقوق و دستمزدی را دریافت نماید.

اما از نظر قانون کارفرما شخصی حقوقی یا حقیقی بوده که کارگر بنا به درخواست و نیاز او در مقابل کاری که انجام می دهد دستمزد دریافت می کند. چنان چه کارگر نتواند کار خود را به درستی انجام دهد، کارفرما می تواند از حقوق خود دفاع کند. کارفرمایان باید در موقع انتخاب کارگر حساسیت بیشتر به خرج دهند تا در آینده در روابط کاری میان کارگر و کارفرما مشکلاتی برای آن ها به وجود نیاید.

ارکان روابط کاری کارگر و کارفرما

کارگاه، کارگر، کارفرما ارکان مهم روابط کاری میان کارگر و کارفرما را تشکیل می دهند. کارگر شخصی است که با دستور و درخواست کارفرما در برابر دریافت حق و حقوق یا دستمزد کاری را انجام می دهد. کار کارگر خدمت با دیگری است و ملاک کارگر دریافت مزد و فرمان پذیری از دیگری باشد.

کارفرما شخص حقیقی یا حقوقی است که سرمایه و ابزار مورد نیاز برای تولید و خدمات را در اختیار دارد و از نیروی کار دیگران برای تولید و خدمات خود بهره می برد. از نظر حقوقی کارفرما طرف قرارداد کار بوده و سرمایه او تضمین تعهدات خود نسبت به اجرای تعهدات در برابر کارگر ​​ است. کارگاه محلی است که به درخواست کارفرما، کارگر در آن جا فعالیت و کار خود را انجام می دهد.

چه معیارهایی کارگر را از سایر افراد متمایز می کند؟

برای تمایز کارگر از سایر افراد معیارهایی نیاز است که در این بخش به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد. کارگر باید شخص حقیقی باشد. مفهوم کارگر اشخاص حقوقی را در بر نمی گیرد. کارگر در مقابل کاری که انجام می دهد باید حقوق و مزد دریافت کند. ماهیت قرارداد کار میان کارگر و کارفرما این است که کارگر باید در برابر کاری که برای کارفرما انجام می دهد حقوقی را دریافت نماید. تبعیت کردن از کارفرما یکی دیگر از معیارهای تمایز کارگر از سایر افراد می باشد.

آن دسته از افرادی که به طور مستقل برای خود کار می کنند و دستوری از جانب کارفرما دریافت نمی کنند، کارگر نیستند. طبق قرارداد کار کارگر از کارفرما تبعیت دارد و کارفرما بر روی فعالیت های موجود نظارت خواهد داشت. در حقیقت کارگر از کارفرما تبعیت فنی ندارد و زیرا کارفرما در زمینه های مختلف تخصص و اطلاعات لازم را ندارد و نمی تواند در جزئیات دخالتی داشته باشد. کارگر تبعیت اقتصادی به کارفرما دارد یعنی او در برابر هر آنچه کا انجام می دهد از کارفرما دستمزد دریافت می کند و برای تدام آن به کارفرما نیاز دارد.

کارگر و کارفرما چه تعهداتی نسبت به یکدیگر دارند؟

کارفرما و کارگر تعهداتی نسبت به هم دارند که باید در روابط کاری آن ها رعایت شود. آشنایی کامل نسبت به تعهدات خود به آن ها کمک خواهد کرد که روابط خوبی با هم داشته باشند. در این بخش می خواهیم به برخی از تعهدات مهم کارگر نسبت به کارفرما و در مقابل تعهدات کارفرما نسبت به کارگر اشاره داشته باشیم. تعهدات کارگر به کارفرما به شرح زیر است:

  • انجام وظایف طبق دستور کار

  • اجرای دقیق کار و وظایف

  • دقت و حساسیت بالا در انجام کار

  • توجه به امانت داری در زمان انجام کار

  • توجه و رعایت مقررات انضباطی در فضای کاری

در قسمت قبل در مورد تعهدات کارگر نسب به کارفرما توضیحاتی برای شما درج کردیم، حال می خواهیم در ادامه به بررسی وظایف و مسئولیت های کارفرما نسبت به کارگر اطلاعاتی را در اختیار شما قراردهیم. همان طور که می دانید قانون تعهداتی را در روابط کاری مهمی را بین کارگر و کارفرما قرار داده است. برخی از تعهدات کارفرما نسبت به کارگر به شرح زیر است:

  • بیمه کارگر

  • پرداخت حقوق و دستمزد کارگر در موعد مقرر

  • رعایت شرایط مناسب کاری از جمله ایمنی، حفاظت، بهداشت و غیره

از مهمترین وظایف و مسئولیت های کارفرما نسبت به کارگر پرداخت حق بیمه کارگرها قرار دارد. طبق قانون و مقررات تعیین شده کارگر باید بیمه تامین اجتماعی باشد. کارفرما وظیفه دارد بیمه آن ها را پرداخت کند. چنان چه بنا به دلایلی کارفرما پرداخت بیمه کارگران را انجام ندهد، کارگر این حق را دارد که از کارفرمای خود نسبت به عدم پرداحت حق بیمه به مراجع قضایی شکایت کند.

در صورت تایید عدم پرداخت بیمه کارگر، کارفرما موظف به پرداخت جریمه سنگین به سازمان اداره کار و رفاه اجتماعی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت مشاوره حقوقی در مورد روابط کاری کارگر و کارفرما می توانید با کارشناسان و مشاورین ما در ارتباط باشید و از راهنمایی آن ها بهره مند شوید.