Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
تفاوت و شباهت های شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص چیست؟ – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
تفاوت و شباهت های شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص چیست؟

این سوال برای افراد پیش می آید که شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص چه تفاوت و شباهت هایی دارند؟ پیش از آن که به تفاوت و شباهت این دو نوع شرکت بپردازیم باید بدانیم شرکت چیست؟ شرکت یک بنگاه یا گروه تجاری که توسط یک شخص حقوقی یا حقیقی یا ترکیبی از این دو ثبت و اداره می شود. طبق قانون تجارت، شرکت قراردادی است که مطابق تعریف آن در قانون، سود حاصل از سرمایه، میان اعضا یا شرکا تقسیم می شود. امروزه برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات مالی و خدمات حقوقی می توانند در شناخت هر چه بیشتر مسائل حقوقی شرکت ها به شما کمک کنند.

تفاوت و شباهت های شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص، به شرکتی گفته می شود که نتوان سهام آن را در بورس اوراق بهادار داد و ستد کرد، ولی به آسانی بتواند به دست مردم معامله شود. هنگام تشکیل شرکت های سهامی خاص، کل سرمایه آن می بایست به وسیله بنیان گذاران آن تأمین شود و قسمتی از سرمایه می بایست از بانک به شکل سپرده گذاری فراهم گردد. در شرکت هایی که سهامی خاص دارند بر عکس شرکت های تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود، وظیفه محول شده به هر کدام از سهام داران در خصوص بدهی های شرکت، بسته به مبلغی است که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند و اگر کفاف بدهی را ندهد، نیازی به خرج اموال شخصی در این خصوص نیست.

شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

شرکت با مسئولیت محدود به شرکتی گفته می شود که بر عکس شرکت های تضامنی، وظیفه هر کدام از سهام داران در خصوص بدهی های شرکت به میزان سرمایه گذاری آن ها در شرکت محدود شده و اگر مبلغ معین شده کفایت نکند، اجباری نیست اموال شخصی خود را برای شرکت خرج کنند. چنانچه شرکت گرفتار ورشکستگی یا گرفتار کمبود مالی شود و نتواند به طلبکاران خود پاسخ دهد، فقط سرمایه سهامداران نابود می شود و طلبکاران قابلیت درخواست بقیه طلب خود را از اموال شرکت نخواهند داشت. شرکت با مسئولیت محدود را می توان با دو عضو تشکیل داد و همه نقل و انتقالات مهم در این شرکت به واسطه دفتر اسناد رسمی مقدور است.

شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

تفاوت شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص

در این میان شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص تفاوت هایی با هم دارند، که قصد داریم این تفاوت ها را به شما توضیح دهیم.

1.شرکت های سهامی خاص را به وسیله حداقل 3نفر عضو و شرکت با مسئولیت محدود به وسیله دو نفر عضو می توان تشکیل داد.

2.در شرکت هایی با مسئولیت محدود، همه سرمایه شرکت در اختیار مدیر عامل آن قرار گرفته و در شرکت های با سهامی خاص، حداقل ۳۵% از مبلغ به بانک ها سپرده شده و گواهی مرتبط با آن بعد از دریافت از بانک می بایست به اداره ثبت شرکت ها داده شود، ۶۵% از مبلغ مابقی در تعهد شرکا باز می ماند.

۳. در شرکت های با مسئولیت محدود مختار به انتخاب بازرس اختیاری هستید، ولی در شرکت های سهامی خاص تعیین دو نفر به عنوان بازرس اصلی و بازرس جایگزین ضروری است.

۴. مدت زمانی که مدیران در شرکت با مسئولیت محدود، می توانند مدیریت کنند، محدودیتی ندارد و اعضای شرکت قادر خواهند بود مدت زمانی محدود و نا محدود برای مدیران لحاظ کنند. در شرکت های سهامی خاص، مدیران برای مدت زمان حداکثر 2سال برگزیده می شوند.

۵. در شرکت های با مسئولیت محدود، انتخاب روزنامه پرشمارگان الزامی نیست. در شرکت های سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شرکت، به روزنامه های با چاپ گسترده نیاز است.

۶. در شرکت های با مسئولیت محدود شکل گیری گروه های عمومی از شرایط سخت و پیچیده برخوردار است. ولی در شرکت های سهامی خاص این شرایط راحت تر است.

از این رو در شرکت های سهامی خاص، مجمع متشکل از هیئت رئیسه با دو نفر ناظر، یک نفر رئیس مجمع و یک نفر به عنوان منشی که از بین سهامداران شرکت انتخاب می شود. در شرکت های سهامی خاص می توان منشی را از بین سهامداران انتخاب نکرد. در شرکت های با مسئولیت محدود، مجامع فقط در صورتی که شرکا بیشتر از دوازده نفر باشند، شکل می گیرد.

۷. مدیران شرکت با مسئولیت محدود را می توان هم از بین شرکا و هم اشخاصی غیر از شریکان شرکت برگزید. در شرکت های سهامی خاص امکان انتخاب مدیران فقط از بین سهامداران مقدور خواهد بود. انتخاب مدیران بعد از فراهم کردن تعداد سهام وثیقه ای معین شده در اساسنامه و تحویل آن به صندوق شرکت معین می گردد.

۸. در شرکت های با مسئولیت محدود، تقسیم سود به اندازه سهم هر کدام از شرکا بوده و شیوه تقسیم سود را در اساسنامه شرکت می توان تغییر داد. در شرکت های سهامی خاص حتما باید تقسیم سود به اندازه تعداد سهام شرکا باشد. در شرکت های سهامی خاص، نمی توان از شیوه های دیگری برای این امر استفاده کرد.

۹. در صورتی که بخشی از سرمایه شرکت از آورده های غیر نقدی تشکیل شده باشد، تقسیم این آورده ها در شرکت با مسئولیت محدود به وسیله شرکا صورت می گیرد و وظیفه درستی و صحت تخمین به عهده شریکان شرکت است. ولی در شرکت های سهامی خاص این امر( تقسیم آورده های غیر نقدی) به وسیله کارشناس رسمی دادگستری صورت می گیرد.

شباهت های شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود

شباهت های شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود

در این میان این دو شرکت با هم شباهت هایی دارند، که قصد داریم آن ها را به شما بیان کنیم. برای تشکیل هر دو شرکت حداقل یک میلیون ریال سرمایه لازم است. در هر دوی این شرکت ها می توان به صورت اختیاری سرمایه را افزایش داد. در شرکت سهامی خاص، حق رأی به تعداد سهامی است که در شرکت داشته باشید و در شرکت های با مسئولیت محدود حق رأی به میزان سرمایه بستگی دارد.