Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
دعاوی ملکی – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
دعاوی ملکی

دعاوی ملکی

امروزه بحث دعاوی ملکی و رسیدگی به پروندهای آن در مراجع قضایی بیشتر مشاهده می شود. اکثر پرونده های دعاوی ملکی مربوط به عدم آگاهی مردم، سهل انگاری آن ها و سودجویی افراد است. املاک از بخش های مهم سرمایه گذاری مردم در کشور به شمار می روند. خرید و فروش ملک و خانه برای مردم ایران بسیار ارزشمند و رویایی است. اما در کشورهای توسعه یافته این موضوع بسیار متفاوت است. خرید و فروش ملک و مسکن دغدغه همیشگی مردم کشورهای توسعه یافته نبوده است زیرا موضوع مسکن و املاک حساسیت زیادی برای افراد ایجاد نکرده است.

مشکلات اقتصادی در کشور و عدم مدیریت مناسب می تواند حساسیت های لازم را در بخش املاک، خرید و فروش و سودجویی در این بخش ایجاد کند. از این رو آگاهی و شناخت کامل در مورد مسائل حقوقی بخش خرید و فروش املاک می تواند بسیار اهمیت داشته باشد. طبق آمار و گزارشات به دست آمده تعداد زیادی از پرونده های دادگستری به دعوی ملکی مربوط می شوند. آشنایی با متداول ترین دعاوی ملکی و تقسیم بندی آن ها ضروری است. در ادامه با مشاورین و کارشناسان حقوقی و متخصص در این زمینه همراه باشید تا شما را با تقسیم بندی دعوی ملکی و چگونگی روند اجرای پرونده های دعاوی ملکی بیشتر آشنا کنند.

دعاوی ملکی بر چه اساسی تقسیم بندی می شوند؟

بر اساس شاخص های مختلف تقسیم بندی دعاوی ملکی انجام می شود. همان طور که می دانید دلیل اصلی دعاوی ملکی پیچیدگی و تخصصی بودن این موضوع، عدم تسلط و آگاهی افراد از قوانین و مقررات در این زمینه می باشد. افرادی که دچار مشکلات متعدد در مورد دعوی ملکی شده اند به دنبال راهکار مناسب یا مشاوره با کارشناسان حقوقی هستند. دعاوی ملکی به سه دسته حقوقی، کیفری، ثبتی تقسیم می شوند. هر یک از این موارد زیر شاخه ای دارد که در صورت بروز مشکل برای پیگیری ابتدا باید بدانید مشکل ایجاد شده برای شما در کدام دسته از دعاوی ملکی قرار می گیرد.

پس از مشخص شدن دسته و زیر شاخه می توان اقدامات لازم را در خصوص پیگیری و رسیدگی پرونده انجام داد. برای تسریع در امور رسیدگی به پرونده و صرفه جویی در زمان و هزینه های جانبی می توانید از یک مشاور حقوقی مطمئن و با تجربه کمک بگیرید. وکیل ملکی در زمینه دعاوی ملکی تسلط کافی را دارد. زیرا وکیل ملکی از تمام قوانین و مقررات موجود در دعوی ملکی باخبر است و می تواند بهترین راهکار را برای روند رسیدگی به پرونده انتخاب کند. وکیل ملکی در کوتاه ترین زمان و با هزینه کمتر پرونده دعاوی ملکی موکل خود را به نتیجه می رساند.

آشنایی با انواع دعاوی ملکی

آشنایی و اطلاع از نکات مهم خرید و فروش املاک می تواند از بروز مشکلات، دعاوی ملکی و سایر خطرات جلوگیری کند. همان طور که می دانید خرید و فروش ملک یکی از معاملات پردردسر و پیچیده در حال حاضر است. چنان چه دقت و حساسیت در این زمینه رعایت نشود، مشکلاتی را برای افراد ایجاد خواهد کرد. با وجود هشدار و ایجاد قوانین سفت و سخت باز هم شاهد سهل انگاری و عدم اطلاع از سوی افراد هستیم که مورد سوء استفاده افراد قرار گرفته اند. دعاوی ملکی به دو دسته کلی دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری تقسیم می شوند.

دعاوی ملکی حقوقی

یکی از مهم ترین دعاوی ملکی است که پرونده های زیادی براساس آن در دادگاه برای بررسی و رسیدگی تشکیل می شود. دعوای ملکی حقوقی معمولا در اثر عدم آگاهی و شناخت از قوانین و نادیده گرفتن آن توسط افراد ایجاد می شود. در دعاوی ملکی حقوقی، موارد تخلف مشخص است اما قانون گذار نمی تواند مجازات مشخصی را برای هر نوع دعوی حقوقی تعیین کند زیرا در این نوع دعوی جرم اتفاق نیفتاده است و تنها حقوق طرفین قرارداد به خاطر عدم آگاهی و اطلاع ضایع شده است. از مهم ترین دعوای ملکی حقوقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الزام به فک رهن و اسناد ضمانتی

  • الزام تنظیم سند رسمی برای املاک

  • الزام به دریافت پایان کار ساختمان

  • الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی

  • افزایش یا کاهش میزان اجاره ملک

  • دریافت و درخواست مطالبه اجرت المثل

  • تخلیه اماکن تجاری که شامل مواد قانونی خاص هستند

  • درخواست و مطالبه سرقفلی مغازه و حق کسب و پیشه

با مشاوره حقوقی می توان در مورد دعاوی ملکی حقوقی صحبت کرد و بهترین راهکار را برای پیگیری و رسیدگی به پرونده انتخاب کرد. تمامی دعاوی ملکی حقوقی به خاظر سهل انگاری و عدم شناخت قوانین و مقررات توسط اشخاص انجام می شود و چون جرم در این موارد اتفاق نیفتاده است، مجازات توسط قضات با تجزیه و تحلیل پرونده انجام می شود.

دعاوی ثبتی ملکی

دعاوی ثبتی ملکی را نمی توانیم جدا از دعاوی حقوقی در این زمینه بدانیم اما به دلیل تعدد و اهمیت آن کارشناسان و مشاورین حقوقی آن را در یک دسته بندی قرار داده اند. به طور کلی کلیت و ماهیت دعاوی ثبتی ملکی برای فعالیت های مربوط به ثبت و اسناد ملک می باشد. در مراجع قضایی پرونده های بسیاری در این زمینه مطرح می شوند که به طور خلاصه می توان به مهم ترین آن ها اشاره کرد. موارد مهم دعاوی ثبتی ملکی به شرح زیر است:

  • باطل شدن سند رسمی به دلایل مختلف

  • باطل شدن سند مالکیت معارض

  • توقیف مراحل اجرایی در مراحل مختلف کار

  • اجرای ثبت و افزار ملک

  • باطل شدن اجرائیه ثبتی برای املاک

تمامی مشکلات و دعاوی ثبتی ملکی زمانی اتفاق می افتد که بعد از خرید ملک و انتقال سند رسمی و یا در زمان خرید و بررسی سند ملک مشکلات و ایراداتی در مورد سند و روند انتقال ان ایجاد شود. دعاوی ثبتی ملکی نیز همانند دعاوی ملکی حقوقی بر اثر سهل انگاری مالک و خرید و فروش سریع ملک ایجاد می شود. از آثار و مشکلات آن می توان به وارد شدن خسارت هایی به طرفین قرار داد اشاره کرد. بهتر است همیشه قبل از انجام هر گونه معامله ملکی شرایط حقوقی و ابعاد مختلف آن را بررسی نمایید. در صورت عدم شناخت و آگاهی از قوانین می توانید به مشاور یا وکیل حقوقی مراجعه کنید و از آن کمک بگیرید.  ​​ ​​ ​​​​ 

دعاوی ملکی کیفری

دعاوی ملکی کیفری با دعوی ملکی حقوقی تفاوت هایی دارد. دعوی ملکی کیفری در رابطه با وقوع جرم توسط اشخاص مطرح می شود و دیگر بحث عدم شناخت قوانین یا سهل انگاری و بی توجهی وجود ندارد. چنان چه افراد در زمینه املاک جرمی را مرتکب شوند، پرونده های کیفری با وجود شاکی در مراجع قضایی تشکیل می شوند. به طور کلی می توان گفت که کلیت دعاوی کیفری به موارد کلاهبرداری و سوء استفاده از افراد توسط مجرمان می باشد. موارد مهمی که در دعاوی ملکی کیفری قرار می گیرد به شرح زیر است:

  • خیانت در امانت در زمینه املاک

  • کاربرد سند جعلی برای معاملات ملکی

  • معامله و خرید و فروش معارض

  • جعل اسناد به منظور فریب و کلاهبرداری

  • جرم کلاهبرداری در زمینه خرید و فروش املاک

  • تغییر کاربری اراضی کشاورزی بدون مجوز

  • فروش غیرقانونی و انتقال اموال ملکی شخص به اشخاص دیگر

هنگامی که دعوی ملکی کیفری در مراجع رسیدگی به این دعاوی مطرح می شود، براساس قانون می توان جرایم و مجازات هایی را برای مجرم در نظر گرفت زیرا قانون گذار برای تمامی جرایم کیفری در قانون مجازات هایی را مشخص کرده است. مراجع با رسیدگی به این پرونده ها طبق قانون جرایم خاصی را برای آن ها صادر می کنند.

روند رسیدگی و اجرای پرونده دعاوی ملکی

روند رسیدگی و اجرای پرونده دعاوی ملکی به مراحل قبل دادگاه، حضور در دادگاه و صدور رای تقسیم می شود. در مراحل قبل از دادگاه ابتدا تحلیل و بررسی مدارک، اسناد و سوابق پرونده انجام می شود. پس از آن لایحه یا دادخواست توسط مشاور حقوقی یا وکیل تنظیم و به دادگاه تقدیم می گردد. با تقدیم دادخواست برای رسیدگی به پرونده دعوی ملکی وقت تعیین می گردد و زمان آن به مشاورین حقوقی اعلام می شود. پس از انجام مراحل قبل از دادگاه، نوبت به مرحله دادگاهی پرونده می رسد.

حضور در زمان رسیدگی به پرونده جهت دفاع شفاهی و کتبی از پرونده دعوی ملکی، تقدیم لایحه اعتراضیه به دعوا، تقاضا برای استعلام و کارشناسی و اعتراض به نظر کارشناسی و غیره و در نهایت صدور رای و ابلاغ آن به وکلا ​​ در این مرحله با دقت و حساسیت انجام می شود. مراحل پس از صدور رای و اجرای آن نیز طبق قوانین و شرایط موجود در زمان مقرر انجام می شود. نکته مهم و قابل توجه در مورد مرحله اجرای رای این است که وکلای حقوقی برای ورود و نظرخواهی در پرونده باید اعلام وکالت کنند.

بهترین وکیل دعاوی ملکی چه ویژگی هایی دارد؟

وکیل دعاوی ملکی باید علاوه بر مجوز دارای تخصص و تجربه در این زمینه باشد زیرا رسیدگی به پرونده دعوی ملکی و دفاع و پیگیری آن علاوه بر دانش و اطلاعات حقوقی نیاز به تجربه حقوقی و عملی نیز دارد. دلیل اصلی اهمیت این موضوع پیچیدگی و سختی پرونده های مربوط به دعوای ملکی است. به بیان ساده تر می توان گفت که بهترین وکیل دعوای ملکی، وکیلی است که علاوه بر دانش و شناخت قوانین حقوقی باید تجربه اجتماعی نیز داشته باشد تا در این زمینه به موفقیت برسد. وکیل خوب دعوای ملکی تلاش می کند که در کوتاه ترین زمان و با هزینه کم پرونده دعوی ملکی به سرانجام برسد.

مشکلات و حاشیه ملکی از رایج ترین مشکلات افراد و جامعه می باشد. برای پیگیری و رسیدگی به آن نیاز به طی نمودن مراحل مختلف است که فرد به تنهایی نمی تواند تمام مراحل قانونی را به درستی طی کند. از این رو بهتر است وکیل ملکی با تجربه ای را بگیرد تا روند رسیدگی به پرونده آسان شود. اهمیت شناخت موارد حقوقی در مسیر رسیدگی به پرونده دعوی ملکی مشخص می شود. چنان چه فرد از این موضوع بی اطلاع باشد روند رسیدگی به پرونده طولانی خواهد شد.

رایج ترین دعاوی ملکی کدام اند؟

دعاوی ملکی به خاطر عدم شناخت و آگاهی مردم در این زمینه ایجاد می شود. از مهم ترین و رایج ترین انواع دعوای ملکی که قسمتی از دعاوی حقوقی و کیفری است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کلاهبرداری

  • جعل اسناد

  • الزام به تنظیم سند رسمی

  • تصرف عدوانی و ممانعت از حق

  • الزام به اخذ پایان کار ساخت و ساز

  • خلع ید و افراز مشاع

  • الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی

  • الزام به ایفای تعهد

  • فروش مال غیر

همه موارد بالا از جمله دعاوی حقوقی و کیفری در زمینه ملک محسوب می شوند که امکان وجود آن برای هر شخص وجود دارد. تصرف عدوانی، دعاوی اجاره، دعاوی ملکی ثبتی، دعاوی ملکی مجلس تفکیکی از مهم ترین و رایج ترین دعاوی ملکی هستند که در مراجع رسیدگی مطرح می شوند و برای بررسی مراحل مختلف قانونی را طی خواهند کرد. در این میان به دلیل عدم آگاهی و شناخت مسائل حقوقی می توان از مشاوران و وکلای باتجربه و متخصص کمک بگیرید تا روند رسیدگی به پرونده با دقت انجام شود. مشاورین حقوقی به خاطر آشنایی با تمام مسائل و قواعد حقوقی می توانند پرونده را در مسیر صحیح و در کوتاه ترین زمان ممکن ​​ پیگیری کنندو در نهایت نتیجه مطلوب و دلخواه را به دست آورند.

خدمات قابل اراده توسط وکیل ملکی

امروزه بسیاری از پرونده های دعاوی ملکی مربوط به خرید و فروش غیرقانونی املاک، جعل اسناد ملکی و کلاهبرداری و غیره می شود. برای رسیدگی به این پرونده بهتر است از وکیل استفاده شود زیرا وکلای با تجربه دادگستری به خاطر شناخت قوانین و مقررات کیفری و تسلط به این پرونده ها می توانند گزینه مناسب برای تسریع در روند رسیدگی به پرونده باشند. وکیل می تواند در پرونده های مختلف از جمله دعاوی کیفری، حقوقی و ملکی، ثبتی و خانواده با اعلام وکالت خود ورود پیدا کند.

برای پیگیری بهتر و مناسب پرونده های دعاوی ملکی بهتر است از وکیل متخصص و مجرب در این زمینه استفاده کنید. به طور کلی خدمات قابل ارائه توسط وکیل شامل مواردی چون خلع ید، الزام به فک رهن، اثبات مالکیت، باطل نمودن سند رسمی، اثبات وقوه بیع، الزام به تخلیه و تحویل آن به مالک، الزام به تنطیم سند رسمی، اعتراض و توقیف ملک، دستور به فروش ملک مشاع و ​​ تایید فسخ قرارداد و غیره می شود.