Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
صورت های مالی میان دوره چیست؟ – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
صورت های مالی میان دوره چیست؟

اگر شما در یک سازمان مسئولیت بزرگی به عهده دارید و یا مدیر یک شرکت هستید، لازم است اطلاعات مالی و اقتصادی را در یک زمان مشخص تهیه و ارائه کنید. این اطلاعات همان خدمات مالی هستند که به صورت دوره ای به نهادهای ناظر و ارزیاب تحویل می گردد. صورت های مالی میان دوره، یکی از مهمترین گزارش های مالی است که سازمان ها بر اساس آن می توانند برنامه ریزی داشته باشند. در این مقاله به بررسی نحوه ارائه صورت های مالی میان دوره و هدف از آن ها می پردازیم. گزارش صورت های مالی جز مهمترین اسناد یک شرکت یا موسسه است که به منظور بهبود عملکرد و بررسی اطلاعات درآمد و هزینه ها تنظیم می گردد. یکی از مهمترین معیارها برای ارزیابی وضعیت مالی و سوددهی شرکت ها، بررسی صورت های مالی آن ها است که نشان دهنده اطلاعات مالی و شرایط دارایی آن ها در یک سال مالی خواهد بود. سال مالی یا fiscal year در واقع دوره ای است که به منظور محاسبه وضعیت مالی شرکت ها به صورت سالیانه مورد استفاده قرار می گیرد. قوانین تجارت و استانداردهای هر ارگان یا کشوری متفاوت است و دوره مالی یک ساله برای تمام موسسات یکسان نیست. هر شرکت یا موسسه ای بر اساس استانداردهای خود سال مالی را تعیین می کند. به طور مثال ممکن است مدیران ارشد سازمانی سال مالی را از ابتدای ماه تیر سال ۱۳۹۹ تا انتهای ماه خرداد ۱۴۰۰ در نظر بگیرند. شرکت ها با توجه به قوانینی که تصویب می کنند، سال مالی را برای اعلام صورت های مالی، پیش بینی سود سال جدید و بررسی حساب های سال قبل اقدام می کنند. سال مالی همیشه ۱۲ ماه است، اما روز شروع و پایان آن برای همه یکسان نیست. عموما از ابتدای فروردین تا آخر اسفند در نظر گرفته می شود.

 

صورت های مالی میان دوره چیست؟

 

صورت های مالی میان دوره

اطلاعات و گزارش های مالی میان دوره شامل میزان درآمدها، هزینه ها، اطلاعات تولید، فروش و دیگر مسائل مالی در دوره های مختلف است که توسط شرکت یا موسسه ارائه می شود. صورت های مالی معمولا به صورت شش ماهه یا یک ساله تنظیم می گردد تا برای حسابرسی آماده کنند، اما چنانچه مشکلی پیش بیاید بایستی گزارش به صورت ۳ ماهه یا ۵ ماهه در نظر گرفته شود. عموما بنگاه های تجاری برای ثبت سرمایه جدید و دریافت گزارش سود و زیان چند ماه گذشته، از صورت های مالی میان دوره استفاده می کنند. محتوا و قالب کلی صورت های مالی میان دوره درست مانند صورت مالی اساسی است و شامل مجموعه کامل ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت سود و زیان جامع، صورت جریان وجوه نقد و پیوست توضیحات است. به منظور تنظیم و تدوین به موقع اطلاعات، جلوگیری از تکرار اطلاعات و صرفه جویی در هزینه جمع آوری آن ها، امکان درخواست گزارش صورت مالی به صورت میان دوره وجود دارد. به عبارت دیگر هدف اصلی از دریافت گزارش میان دوره ای، دست یابی به صورت های مالی سالیانه زودتر از موعد و به روز رسانی اطلاعات وضعیت مالی است.

 

صورت های مالی میان دوره

صورت مالی میان دوره به چند دسته تقسیم می شود؟

صورت های مالی میان دوره به دو دسته تقسیم می شوند که برگرفته از نگرش های مختلفی است. دسته اول صورت های مالی میان دوره ای هستند که شامل آغاز تا پایان گزارش می شوند. به طور مثال اگر میزان سود و زیان صورت مالی میان دوره، در طول سه ماه تهیه شود، نوبت اول آن ابتدای فروردین تا انتهای خرداد را پوشش می دهد؛ نوبت دوم آن نیز از ابتدای تیر شروع می شود تا انتهای شهریور. در این روش امکان مقایسه عملکرد مالی در طول سه ماه وجود دارد. برخلاف دسته اول که نگرش آن سه ماه بدون تکرار بود، در نگرش یا دسته دوم، بازه زمانی سه ماهه نوبت اول از ابتدای فروردین تا انتهای خرداد را شامل می شود و در نوبت دوم مجددا ابتدای فروردین تا پایان شهریور. در این نگرش دوره زمانی همیشه از ابتدای سال در نظر گرفته می شود که در حال حاضر همین نگرش با استانداردهای حسابداری مطابق بوده و پذیرفته شده است.

 

صورت مالی میان دوره به چند دسته تقسیم می شود؟

در ایران قانون از پیش تعیین شده ای برای سال مالی وجود ندارد و شرکت ها بر اساس وضعیت و صلاح دید خودشان می توانند روز اول را به عنوان نقطه شروع از هر ماهی انتخاب کنند که معمولا اوایل فروردین یا تیر را در نظر می گیرند. تا ۱۲ ماه بعد نیز دوره ادامه خواهد داشت. در این بخش به نکاتی درباره صورت مالی میان دوره اشاره می شود. تمام شرکت هایی سهامی عام، باید نسبت به تهیه گزارش میان دوره ۳ ماهه اقدام کنند. گزارش هایی که تهیه می شود جنبه برآورد دارد تا زمانی که واحد تجاری تصفیه شود. انتهای دوره مالی معمولا زمانی در نظر گرفته می شود که فعالیت شرکت در سطح پایینی قرار دارد. صورت های مالی را می توان در بازه های کمتر از یک ماه هم تهیه کرد، اما بستگی به کاربرد گزارش دارد. یکی از مزایای بررسی صورت های مالی میان دوره، استفاده از آن در تحلیل بورس و پیش بینی سود جهت خرید یا فروش سهام است.