Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
ضرب و جرح – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
ضرب و جرح

ضرب و جرح

جرایم ضرب و جرح از گذشته تا به امروز در جوامع بشری وجود داشته و علت بروز آن ها مسائلی چون فقر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خصوصیات فردی، قومی، محیطی بوده است. اهمیت این موضوع از آن جهت بالاست که آثار زیان باری علاوه بر شخص برای سایر افراد در جامعه به همراه دارد. به طور کلی ضرب در لغت به معنای زدن است و به صدمه هایی گفته می شود که واردکردن آن موجب خونریزی در بدن نمی شود اما جرح در لغت به معنای زخم زدن است.

جرح به صدماتی گفته می شود که موجب آسیب و خونریزی درونی و بیرونی فرد مانند بریدگی و خراشیدگی بدن می شود. گاهی ضرب و جرح با شکستگی های جزئی و کلی همراه است که ممکن است توسط فرد یا وسیله ای چون سنگ، چوب و غیره انجام شود. آن چیزی که در ضربه زدن مهم است میزان و مقدار صدمه ای است که در فرد ایجاد شده است نه نوع وسیله یا شخصی که مرتکب ضرب و جرح فرد شده است. در ادامه می خواهیم به بررسی مجازات های ضرب و جرح به صورت عمد یا غیر عمد بپردازیم با کارشناسان و مشاورین حقوقی همراه باشید تا اطلاعات لازم و مفیدی در اختیار شما قرار دهند.

مجازات ضرب و جرح عمدی و غیرعمدی در قوانین

همان طور که می دانید ضرب و جرح در مواردی به صورت عمد و از روی قصد با علم و نیت قبلی انجام می شود و در برخی از موارد ممکن است عمل ضرب و جرح به صورت غیرعمد و بدون نیت و قصد قبلی توسط افراد اتفاق بیفتد. قانون برای وقوع جرایم عمد و غیر عمد مجازاتی را در نظر گرفته است که با یکدیگر تفاوت دارد. برای شناخت بهتر و دقیق تر این قوانین و مجازات مربوط به ضرب و جرح عمد و غیر عمد می توانید با مشاورین حقوقی و وکلای مجرب مشورت داشته باشید.

چنان چه مجازات از قصد و با نیت سوء انجام شده باشد، مجرم علاوه بر پرداخت دیه مورد نظر به قصاص محکوم می شود اما در مورد جرایم غیرعمد قصاص وجود ندارد و نمی توان شخص مرتکب به جرم را به میزان جراحت وارده محکوم به قصاص کرد. با درخواست فرد می توان تنها دیه مشخص شده را به آن پرداخت کرد.

مجازات تعزیری جرایم ضرب و جرح

برخورد در مواقع عصبانیت و خشونت در افراد متفاوت است. در برخی از موارد منجر به ضرب و جرح عمد و غیر عمد می شود که هر یک دارای قوانین مجازات و پرداخت دیه است. این نکته لازم است که بدانید مجازات اولیه و اصلی ضرب و جرح از نوع عمد، قصاص است. چنان چه ضرب و جرح به اندازه ای باشد که موجب از کار افتادن عضو یا شکستن آن و نقض در حواس یا زوال عقل گردد، در این صورت مجازات مجرم علاوه بر پرداخت دیه به شخص، حبس در زندان خواهد بود. در مجازات تعزیری جرایم ضرب و جرح آمده است زمانی که شخصی به شخص دیگر از روی عمد و نیت سوء ضربه و جراحتی وارد کرده باشد که موجب نقص یا از کار افتادن عضو یا شکستن و زوال عقل شخص گردد.امکان قصاص را نداشته باشد می توان مجرم را به پرداخت دیه و حبس محکوم کرد.

زمانی که بنا به تشخیص قاضی، اقدام افراد امنیت و نظم در جامعه را مختل کرده باشد، علاوه بر پرداخت دیه به تعریز محکوم می شود. کارشناسان حقوقی و وکلای با تجربه با توجه به قانون و مجازات موجود در این زمینه همیشه بهترین راهکار و روش رسیدگی به پرونده شکایت را به موکلین خود پیشنهاد می دهند. با مشاوره در این زمینه با آن ها می توانید رسیدگی به امور مربوط به ضرب و جرح عمدی و غیر عمد را تسریع ببخشید و به نتیجه مطلوبی را به دست آورید.

آشنایی با انواع جراحت و تفاوت در دیه هر یک از آن ها

جراحت در قانون و شرع مجازات خود را دارد زیرا انواع مختلفی دارد. هر کدام از جراحت ها مانند حارصه، متلاحمه، سمحاق، موضحه و غیره شامل دیه و مجازات خاص خود می شوند که شامل موارد زیر می شوند. جراحت حارصه که شامل خراشیدگی پوست بدن بدون خونریزی می شود دیه آن یک صدم دیه کامل انسان محاسبه می شود. ​​ جراحت متلاحمه که موجب بریدگی عمیق پوست شده و دیه آن سه صدم دیه کامل انسان می باشد.

به ترتیب جراحت های وارد شده بر افراد با بررسی و معاینه پزشکی قانونی مشخص و طبق قانون و شرع به آن دیه تعلق می گیرد. شما می توانید برای مشاوره در این موارد با بهترین کارشناسان و وکلای مجرب مشورت داشته باشید زیرا آن ها تجربه و اطلاعات لازم را برای چگونگی طرح و درخواست دیه و دریافت آن از مراجع خواهند داشت.  ​​​​ 

ضرب و جرح در پزشکی قانونی

برای اثبات وقوع جرایم ضرب و جرح مهم ترین مرجع پزشکی قانونی است که وابسته به قوه قضاییه بوده و گزارش های لازم را در خصوص میزان جراحت وارد شده به شخص و عمدی و غیر عمدی بودن آن را اعلام می کند. هر زمان که ضرب و جرحی نسبت به شخص دیگر انجام شود، آن شخص باید برای پیگیری آن سریعا طرح دعوا یا شکایتی را از دادسرا دریافت کند و به پزشکی قانونی ارجاع دهد. با ارائه طرح شکایت به پزشکی قانونی سریعا مورد آزمایش و بررسی قرار می گیرد زیرا تاخیر در انجام معاینات پزشکی قانونی موجب از بین رفتن آثار ضرب و جراحات ایجاد شده در شخص می شود. ​​ 

نحوه رسیدگی به جرایم ضرب و جرح چگونه است؟

فرآیند رسیدگی به جرایم مربوط به ضرب و جرح را می توانید با طرح و تنظیم شکایت و درج اظهارات خود و متهم در کلانتری و ارائه گزارشات پزشکی قانونی در دادگاه و دادسرا رسیدگی کنید. پس از بررسی های انجام گرفته از سوی نمایندگان دادگاه و اظهارات متهم در دادگاه رای لازم صادر و میزان پرداخت دیه و حبس در صورت عمدی بودن عمل ضرب و جرح برای متهم مشخص می شود. در صورت بروز چنین مشکلی می توانید با وکلا و مشاورین حقوقی ما در این زمینه مشورت داشته باشید و از راهنمایی های آن ها بهره مند شوید.