Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
طلاق توافقی – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
طلاق توافقی

طلاق توافقی ، سریعترین راه جدایی زن و مرد

طلاق توافقی یکی از ساده ترین انواع طلاق ها بوده که زن و مرد در آن برای جدا شدن از یکدیگر به تفاهم می رسند. این روزها به دلیل زمان بر بودن مراحل اجرای طلاق در کشور و رسیدگی به آن، طلاق توافقی بسیار رایج است. مراحل طلاق توافقی بدون درگیری و خشونت میان افراد انجام می شود و از بروز دعوای دیگر جلوگیری می کند. در طلاق توافقی زن و شوهر در مورد تمامی حقوق زندگی مشترک خود از جمله مهریه، نفقه، حضانت فرزند به توافق کلی می رسند و توافق انجام شده میان آن ها در حکم دادگاه ثبت و ضمانت اجرای قانونی پیدا می کند. در ادامه می خواهیم به بررسی مراحل رسیدگی به طلاق توافقی و مدت زمان انجام آن بپردازیم با کارشناسان و مشاورین ما همراه باشید.

برخلاف تصور بسیاری از افراد در این نوع طلاق، زن نیازی نیست که مهریه خود را به شوهر ببخشد و از تمام حقوق خود بگذرد. هر نوع توافق میان زن و مرد اعتبار دارد و دادگاه به آن احترام می گذارد. در این نوع طلاق باید طرفین در مورد تمامی مسائل زندگی خود به توافق نهایی برسند. به غیر از مسائل مالی، زوجین باید در مورد سایر موارد از جمله اجرت المثل، حضانت فرزند و مکان و زمان ملاقات آن، مهریه و نفقه و غیره، ​​ به توافق کامل رسیده باشند.  ​​​​ 

مراحل طلاق توافقی

در تمامی مراحل اجرای طلاق به جز طلاق توافقی طبق قانون حمایت از خانواده، دادگاه زن و شوهر را به داوری ارجاع می دهد. چنان چه درخواست طلاق از جانب مرد یا زن باشد، آن ها برای داوری ارجاع داده می شوند و بعد از بررسی دادگاه نسبت به نظر داوران رای نهایی را صادر می کند. در طلاق و جدایی توافقی دیگر نیازی به انجام این کارها نیست و چون میان زن و شوهر از قبل توافقی صورت گرفته است آن ها می توانند تنها با مراجعه به مراکز مشاوره خانواده، نظر آن ها را برای انجام طلاق توافقی به دادگاه ارائه دهند.

زوجین برای طی کردن مراحل طلاق به صورت توافقی ابتدا با نوبت گیری در سامانه ثبت طلاق، اطلاعات خود را وارد کرده و مرکز مشاوره خود را در روز و زمان مشخص انتخاب می کنند. قاضی با بررسی نظر مرکز مشاوره، گواهی عدم سازش را برای آن ها صادر می کند. زوجین براساس زمان مشخص شده می توانند از تاریخ صدور رای به یکی از دفترهای ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند و طلاق خود را ثبت نمایند. در زمان ثبت طلاق حضور هر یک از افراد الزامی است، چنان چه هر یک از آن ها در محل حضور نداشته باشد، طلاق انجام نمی شود.  ​​​​ 

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

​​ با توجه به تصمیم نهایی زن و شوهر مبنی بر جدایی به صورت توافقی، برای طی کردن مراحل طلاق نیاز به ارائه مدارک و اطلاعات مشخصی است. آن ها باید با تحویل مدارک به وکیل یا چنان چه خود تمایل به انجام این مراحل را داشته باشند، مدارک مورد نیاز را برای انجام طلاق توافقی تهیه و آن را برای تنظیم دادخواست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ارائه دهند.

مدارک مورد نیاز برای درخواست طلاق توافقی شامل اصل یا کپی عقد نامه زوجین، اصل شناسنامه هر یک از آن ها و کپی از کارت ملی می شود. با ارائه این مدارک به وکیل یا تحویل آن به دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی می توانند درخواست طلاق را ثبت و سایر مراحل آن را شخصا یا با گرفتن وکیل انجام دهند.

مزایای وکیل طلاق توافقی

براساس آمار به دست آمده در کشور، طلاق توافقی یکی از رایج ترین پرونده های قضایی در حال حاضر است. برای انجام امور رسیدگی به طلاق می توانید از وکیل با تجربه و حرفه ای کمک بگیرید. از مزایای مهم حضور وکیل در طلاق توافقی و دعوی خانوادگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنظیم دادخواست طلاق برای زوجین

  • جلوگیری از پرداخت هزینه های جانبی

  • جلوگیری از بروز تنش و اختلافات میان زوجین

  • جلوگیری از طولانی شدن بیش از حد روند رسیدگی به طلاق

  • امور رسیدگی به طلاق در کمترین زمان ممکن انجام می شود

  • عدم نیاز حضور زوجین برای دادخواست و انجام مراحل رسیدگی به طلاق

گرفتن وکیل برای انجام امور رسیدگی به طلاق هزینه دارد اما با سپردن امور طلاق به دست وکیل، روند انجام امور مربوط به طلاق با شناخت کامل و در زمان مشخص و کوتاه انجام می شود. وکیل با تجربه فراوان خود در این زمینه می تواند شما را بسیار کمک و راهنمایی نماید.

مدت زمان انجام طلاق توافقی

اگر زوجین بخواهند خود شخصا کارهای رسیدگی به طلاق را انجام دهند، ابتدا باید هر یک از آن ها در سامانه نوبت دهی طلاق، اطلاعات خود را وارد کنند و یکی از مراکز مشاوره را انتخاب کنند. پس از مراجعه به این مرکز با بررسی های صورت گرفته اطلاعات زن و شوهر و دلایل جدایی و طلاق آن ها به مرکز مشاوره دیگری ارجاع خواهند شد. تعداد جلسات برگزار شده برای زوجین با توجه به شرایط و دلایل آن ها متفاوت است.

پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، دادخواست آن ها در یکی از دفاتر قضایی تنظیم و به دادگاه خانواده ارسال می شود. با صدور رای نهایی از سوی دادگاه، زوجین می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه کرده و طلاق توافقی خود را ثبت نمایند. در این نوع طلاق آن چه که دارای اهمیت است، توافق میان زن و شوهر است که انجام مراحل طلاق را راحت و آسان کرده است.

مراحل درخواست طلاق توافقی در دادگاه

طلاق توافقی یکی از آسانترین و بی دردسرترین روش های جدایی محسوب می شود که به دلیل توافق میان زن و شوهر در زمان کوتاه انجام می شود. شناخت و آگاهی از چگونگی ارائه درخواست طلاق به صورت توافقی و رسیدگی به امور طلاق می تواند کمک خوبی به افراد کند تا بدون اتلاف وقت کارهای مربوط به طلاق را انجام دهند.

مراحل دادخواست طلاق در دادگاه بسیار زمان بر است زیرا دادگاه برای صدور رای ابتدا زوجین را به مراکز داوری ارجاع می دهند و چون در طلاق توافقی، توافق میان زن و مرد در مورد تمام مسائل مالی و غیره صورت گرفته است، دادگاه رای خود را طبق نظر مشاوره صادر می کند. بعد از صادر شدن رای زوجین می توانند طی سه ماه به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه کنند و طلاق خود را به صورت رسمی در آن جا ثبت نمایند.