Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
طلاق – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
طلاق

انواع طلاق و شرایط آن

طلاق در لغت به معنای آزاد کردن و رها کردن بوده اما از لحاظ حقوقی یعنی انحلال عقد و نکاح دائم با در نظر گرفتن شرایط خاص و مقررات موجود در قانون است. طلاق را برای اتمام روابط زناشویی، جدایی میان مرد و زن و از بین رفتن تکالیف و حقوق زن و مرد نسبت به یکدیگر می شناسند. طلاق یکی از رایج ترین دعاوی در دادگاه است که از جانب مرد یا در شرایط خاص از طرف زن مطرح می شود. اثرات مخرب و نامطلوب آن را نمی توان نادیده گرفت اما در برخی از مواقع تنها راه حل مشکلات میان زن و مرد محسوب می شود.

در عقد موقت یا همان صیغه، طلاق وجود ندارد و پس از اتمام مدت زمان مشخص شده در عقد موقت، ازدواج منحل می شود. طبق قانون کشور ما، حق طلاق به مرد تعلق دارد و زن تنها در موارد خاص می تواند درخواست طلاق کند. مردان در صورت عدم عذر موجه نیز می توانند روند اداری طلاق را طی کنند و حکم عدم سازش را از دادگاه بگیرند اما این حق برای زنان در کشور ما وجود ندارد. البته شاید این گونه به نظر برسد که حق طلاق تنها برای مردان است و زنان از چنین قانونی برخوردار نیستند.

اما با توجه به قوانین و مقررات طلاق می توان مواردی را که برای درخواست طلاق از جانب زن در قانون کشور پیش بینی شده است را ملاحظه کرد و دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه داد. در صورت توافق میان زن و مرد، آن ها می توانند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. در ادامه می خواهیم به بررسی انواع طلاق و اقسام آن و چگونگی درخواست طلاق از جانب مرد و زن و حق طلاق بپردازیم. با مشاورین و کارشناسان متخصص ما در این زمینه همراه باشید.

آشنایی با اقسام طلاق

با توجه به قانون مدنی کشور، انواع طلاق شامل طلاق توافقی، طلاق از جانب زن، طلاق از جانب مرد است که در حال حاضر بیشترین دادخواست مطرح شده به دادگاه می باشد. هر یک از این موارد بالا شرایط و آثار خاص خود را دارند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم. همان طور که قبلا گفته بودیم، مرد در قانون کشور ما حق طلاق زن را در هر زمان دارد، البته این امر نیاز به مراجعه به دادگاه خانواده و دریافت حکم عدم سازش می باشد. طلاق از جانب زن نیز امکان پذیر است اما در صورتی که از شرایط ضمن عقد باشد یا وکالت به او برای درخواست طلاق داده شده باشد.

قانون مدنی کشور شرایطی را برای درخواست طلاق از جانب زن در نظر گرفته است که با اثبات آن در دادگاه خانواده می توان حکم طلاق را دریافت کرد. در مورد طلاق توافقی شرایط به این صورت است که با توجه به توافق میان زن و مرد و طی کردن مراحل طلاق، جدایی زن و مرد و رفع تکالیف آن ها امکان پذیر می شود. طلاق مانند سایر امور حقوقی در کشور دارای تقسیم بندی و انواع مختلفی است که در ادامه به کاربردی ترین و ضروری ترین آن ها می پردازیم.

عوامل موثر در جدایی و طلاق چیست؟

در برخی از موارد ادامه زندگی برای زن و مرد در کنار هم امکان پذیر نخواهد بود. چنان چه راه حلی مناسب برای برطرف کردن مشکلات زندگی آن ها ارائه نشود، سختی و مشکلات آن ها بیشتر از قبل خواهد شد. در زندگی زناشویی عوامل موثری وجود دارد که موجب جدایی زن و مرد و درخواست طلاق از جانب هر یک از آن ها به دادگاه می شود. عوامل تاثیرگذار در به وجود آمدن جدایی و طلاق عبارت انداز:

  • ازدواج دوم یا ازدواج اجباری

  • سوء ظن، اعتیاد و بیکاری

  • عدم درک و شناخت کافی از یکدیگر

  • بیماری روحی، بداخلاقی و عدم تفاهم زن و مرد

  • عدم سازش و بدرفتاری و خشونت، عدم پرداخت نفقه

  • تفاوت در فرهنگ و روش زندگی و اختلاف سن زیاد

جدایی و ایجاد مشکلات در زندگی زناشویی با تاثیر موارد بالا همراه است. در صورت به وجود آمدن هر یک از آن ها می توان درخواست طلاق را به دادگاه مطرح کرد. با بررسی های انجام گرفته و برگزاری جلسات مختلف رای طلاق از سوی دادگاه خانواده صادر می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود که با مشاورین و وکلای حرفه ای و با تجربه ما در ارتباط باشید. آن ها با توجه به قوانین و مقررات موجود بهترین راه حل را به شما معرفی و پیشنهاد خواهند کرد.