Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
عدم ارائه گزارش های خرید و فروش فصلی چه جرمی دارد؟ – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
عدم ارائه گزارش های خرید و فروش فصلی چه جرمی دارد؟

سازمان امور مالیاتی کشور میزان مالیات را تعیین کرده و دریافت کننده را مشخص می کند. تنها مرجع تصمیم گیرنده در خصوص تعلق گرفتن مالیات به بنگاه های اقتصادی و ناظر بر کلیه درآمدها و رویدادهای مالی، سازمان امور مالیاتی است. هر معامله ای که انجام می شود، دارای سند و مدرک است و باید این مدارک به مالیات ارائه شوند. اگر می خواهید بدانید در صورت عدم ارسال گزارش خرید و فروش فصلی چه اتفاقی می افتد، در این مقاله با ما همراه باشید. گزارش خرید و فروش فصلی یک سند است که به موضوع ماده ۱۶۹، صورت مالی معاملات فصلی، بررسی عملکرد و غیره اشاره می شود. سازمان امور مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی را به ارائه و تهیه گزارش خرید و فروش فصلی، ملزم کرده است تا تمام مودیان وظایف خود را به درستی انجام دهند. شما می توانید برای شناخت هر چه بیشتر این موضوع با شرکت های ارائه دهنده خدمات مالی و مالیاتی تماس حاصل کرده و درباره انواع خدمات مالیاتی سوالات خود را جویا شوید.

 

گزارش خرید و فروش فصلی چیست؟

چه کسانی باید گزارش خرید و فروش فصلی ارائه دهند؟

یک سری مشاغل هستند که با توجه به قوانین مالیات موظف به ارائه گزارش خرید و فروش فصلی می شوند. دو گروه مشاغل بند “الف و ب” مشمول ارائه گزارش معاملات فصلی هستند. افرادی که طبق قانون خرید و فروش خود را در دفتر روزنامه یا دفتر کل ثبت می کنند، جز مشاغل دسته “الف” هستند. شرکت ها و سازمان ها و افرادی که در مشاغل بند “ب” قرار دارند باید گزارش معاملات فصلی کاملی داشته باشند و اطلاعات معاملاتشان را در دفتر درآمد و هزینه ها ثبت کنند.

 

مشاغل بند “الف” ماده ۱۶۹

افرادی که دارای کار بازرگانی، کارخانه، شرکت تولیدی، جواز و پروانه کسب و امتیاز بهره برداری از معدن هستند مشمول ارائه این گزارش می شوند. همچنین وارد کنندگان و صادر کنندگان، همه شرکت های حسابداری، خدماتی، بیمارستان ها، درمانگاه ها و مدارس نیز باید سند صورت خرید و فروش فصلی خود را ارسال نمایند. در گروه بعدی افرادی که کارگاه های صنعتی دارند یا مشاوران و وکلای دادگستری هستند مشمول ارسال گزارش می شوند. علاوه بر این اشخاصی که کار دلالی انجام می دهند، طلا و جواهر فروشان، خریداران و فروشندگان آهن نیز مدارک خرید و فروش فصلی را در مهلت مشخص باید ارسال کنند. دوره ارائه گزارش معاملات سه ماهه است، پس تا یک ماه (۳۰ روز) بعد از پایان هر فصل باید مدارک را ارسال کرد.

مشاغل بند "ب" ماده ۱۶۹

جریمه عدم ارسال گزارش معاملات فصلی

با توجه به ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم درباره جریمه عدم ارسال گزارش صورت معاملات فصلی، موجب بروز مشکلاتی برای واحد تجاری خواهد شد. این ماده قانون شامل عدم ارسال کد افتصادی، استفاده از کد اقتصادی شخصی دیگر و در دسترس قرار دادن کد اقتصادی خود به فردی دیگر نیز می شود. جریمه عدم ارسال گزارش معادل ۱۰ درصد مبلغ معامله، و جریمه ارسال دیرهنگام معادل ۱ درصد معامله خواهد بود. اما همین درصدها نیز جزئیاتی دارد که در این بخش مشخص می کنیم.

  • اگر معامله کمتر از ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال باشد، نیازی به ارسال کد اقتصادی ندارد و می توان بعد از سه ماه صورت معامله را به صورت تجمیع شده فرستاد.
  • اگر معامله بیشتر از ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال باشد، باید کد اقتصادی خریدار و واحد تجاری به همراه صورت معاملات ارسال گردد. در صورت عدم ارسال این مدارک با جریمه ۱۱ درصدی مواجه می شود.

چگونگی تنظیم صورت معاملات فصلی

مودیان همیشه برای تهیه و تدوین صورت خرید و فروش فصلی مالیات دچار مشکل می شوند. چنانچه می خواهید این صورت وضعیت را تهیه کنید، بایستی فرمت های استانداردی که توسط سازمان امور مالیاتی ارائه شده است، رعایت کنید. در نظام اقتصادی و نهاد مالیاتی کشور یک سند مهم در صورت معاملات فصلی وجود دارد که بر اساس آن تصمیم های کلان اقتصادی اتخاذ می شود. به عبارت دیگر تمامی جزئیات خرید و فروش و معاملات صاحبان کسب و کار در این گزارش معاملات فصلی وجود دارد که با توجه به مهلت های مشخص شده، به سازمان امور مالیات تحویل داده می شود.

تعیین مهلت ها طبق ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم از سازمان امور مالیاتی کشور، انجام می گیرد. سند صورت خرید و فروش فصلی امروزه به وسیله نرم افزار به راحتی تهیه و تنظیم می شود. به طور کلی دو روش برای تدوین و ارسال گزارش معاملات فصلی وجود دارد روش آنلاین و آفلاین.

 

روش آنلاین

آن دسته از مودیانی که در سامانه الکترونیکی ثبت نام کردند و کد کاربری و رمز عبور دارند، می توانند به صورت آنلاین از طریق سامانه مرتبط با آن وارد شده و درخواست خود را ثبت نمایند. در این سیستم امکان ثبت گزارش خرید، فروش، دریافت قراردادها، واردات و صادرات وجود دارد. همچنین ثبت اطلاعات پرداخت قرار دادها، گزارش اجاره، پیش فروش و حق پیمان در این سامانه انجام می شود.

 

روش آفلاین

دسته دیگری از مودیان هستند که از نرم افزارهای خرید و فروش در سیستم کامپیوتری خود استفاده می کنند. آن ها می توانند قالب مورد نظر سازمان را با هماهنگی کارشناسان مربوطه دریافت کرده و در نرم افزار وارد نمایند.سپس برای ارسال اطلاعات و دریافت رسید به شبکه وصل می شوند.