Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
مالیات تکلیفی اجاره چیست و چگونه محاسبه می شود؟ – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
مالیات تکلیفی اجاره چیست و چگونه محاسبه می شود؟

مالیات تکلیفی اجاره چیست و چگونه محاسبه می شود؟

در بخش قانون مالیات های مستقیم، پرداخت برخی از مالیاتها تکلیفی هستند. یعنی قانونگذار شخص حقیقی یا حقوقی را مکلف به اخذ مالیات از مودی کرده است. به عبارت دیگر مالیات تکلیفی به مالیاتی گفته می شود که قانونگذار اخذ و گرفتن آن را بر عهده فرد یا شرکت دیگری گذارده است. مالیات تکلیفی اجاره یکی از انواع این مالیات هاست و ما می خواهیم در این مقاله درباره انواع مالیات های تکلیفی به خصوص مالیات تکلیفی اجاره و طریقه محاسبه آن با شما صحبت کنیم.

مالیات تکلیفی اجاره چیست و چگونه محاسبه می شود؟

آشنایی با انواع مالیات تکلیفی

چنانچه اشاره کردیم مالیات تکلیفی به نوعی از پرداخت مالیات گفته می شود که قانونگذار تکلیف اخذ مالیات از مودی را به عهده فرد، شرکت یا سازمانی دیگر قرار می دهد. مالیات تکلیفی اجاره یکی از انواع این مالیات ها است. به همین سبب در این بخش به انواع مالیات تکلیفی می پردازیم.

مالیات تکلیفی حقوق

یکی از رایج ترین انواع مالیات تکلیفی، مربوط به حقوق است. مودی باید میزان مالیات و معافیت های خود را محاسبه کرده و آن را به سازمان مربوطه تسلیم کند.

مالیات تکلیفی مضاربه

در این نوع مالیات، مضارب یا عامل باید در هنگام تسلیم اظهارنامه علاوه بر مالیات خود، مالیات درآمد سهم صاحب سرمایه را نیز واریز کند. این مالیات به صورت علی الحساب از طرف صاحب سرمایه واریز می شود.

مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی

در قسمتی از مالیات های مستقیم اشاره شده است: افرادی که وجوه را از طرف افراد حقوقی خارجی می پردازند، مکلفند مالیات متعلق به اداره امور مالیاتی را نیز  از طرف آنان پرداخت کنند. از این مالیات باید مبالغی که از اول سال تا آن تاریخ پرداخت کرده اند را کسر کنند.

مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی

مالیات تکلیفی حق الوکاله

این مالیات مربوط به اشخاصی است که وکالت افراد حقیقی یا حقوقی را بر عهده گرفته و وکالت نامه آنها از سازمان امور مالیاتی صادر شده است.

مالیات تکلیفی پزشکان

در مالیات تکلیفی پزشکان آمده است که، تمام مراکز درمانی مکلفند 10% از حق العمل یا حق الزحمه پزشکان که به طرق مختلفی از بیمار دریافت می شود را به عنوان علی الحساب مالیات، به نام پزشک مزبور واریز کنند.

مالیات تکلیفی پزشکان

مالیات تکلیفی نقل و انتقال سهام

در مالیات تکلیفی نقل و انتقال سهام، تکلیف گرفتن مالیات با کسی است که سهام را منتقل می کند. میزان این مالیات چهار درصد ارزش اسمی سهام است که باید واریز شود.

مالیات تکلیفی تکلیف مدیران تصفیه

در این نوع مالیات تکلیفی مدیران تصفیه مکلف هستند مالیات مودی را ظرف مدت شش ماه از تاریخ انحلال اظهارنامه او، پرداخت کنند.

مالیات تکلیفی موسسات بیمه

این مالیات مربوط به موسسات بیمه خارجی است که با پذیرفتن بیمه اتکایی از موسسات بیمه کشور ایران، درآمد کسب می کنند. مالیات بیمه گر اتکایی دو درصد است.

مالیات تکلیفی اجاره

این مالیات که موضوع اصلی ما در این مقاله است، یکی از مهمترین انواع مالیات تکلیفی است که بیشتر شرکت ها با آن در ارتباطند. در این نوع پرداخت مالیاتی، موسسات، شرکت های دولتی، وزارتخانه ها و به طور کلی دستگاه هایی که تمام یا بخشی از بودجه آنها توسط دولت تأمین می شود و سایر اشخاص حقوقی مکلف هستند مالیات را از مال الاجاره هایی که پرداخت می کنند کسر کرده و به اداره امور مالیاتی تسلیم کنند. این پرداخت باید تا پایان ماه بعد صورت گرفته و رسید آن به موجر تحویل داده شود.

مالیات تکلیفی اجاره

نکته: مالیات تکلیفی اجاره صرفا از املاکی اخذ می شود که آن ملک را یک شخص حقوقی اجاره کرده باشد. به عبارت دیگر اگر شخصی حقوقی ملکی را اجاره کرده باشد، مکلف است ماهانه مالیات درآمد اجاره آن ملک را به سازمان امور مالیاتی بپردازد.

جریمه های عدم پرداخت مالیات تکلیفی

با توجه به مطالبی که گفتیم مشخص می شود که برخی از افراد و سازمان ها مکلف هستند مبالغی را از طرف مودیان به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند. کسانی که در این امر کوتاهی کرده و مالیات را نمی پردازند، مشمول پرداخت جریمه می شوند. این افراد و سازمانها چه مبلغ مورد نظر را از مودی گرفته یا نگرفته باشند، در صورت عدم پرداخت آن به سازمان مربوطه مقصر شناخته شده و جریمه می شوند.

عدم پرداخت مالیات تکلیفی به سازمان، فرد خاطی را موظف می کند که علاوه بر مبلغ مالیات، معادل 10% آن را نیز به عنوان جریمه بپردازد. اگر در پرداخت جریمه تأخیر داشته باشد باید 5/2% دیگر نیز بر مبالغ قبلی بیفزاید. البته لازم به ذکر است که چنانچه سازمان امور مالیاتی از مودی خاطی شکایت کرده باشد، ممکن است مجازاتی معادل شش تا دو ماه حبس تعزیری و مواردی دیگر نیز در انتظار فرد مقصر باشد.

جریمه های عدم پرداخت مالیات تکلیفی

روش آسان پرداخت مالیات تکلیفی

همانطور که گفتیم غفلت در پرداخت مالیات تکلیفی موجب پرداخت جریمه و در برخی موارد حبس تعزیری می شود. به همین منظور بسیاری از افراد، سازمانها و شرکت ها از مشاور مالیاتی کمک می گیرند. وکلای مالیاتی زبده و حرفه ای با ارائه بهترین مشاوره ها شما را در این امر یاری می کنند. این مشاوران مالیاتی با پرداخت به موقع مالیات تکلیفی اجاره و غیره، شما را از پرداخت جریمه های سنگین معاف می دارند.