Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
مراحل ثبت نام کد اقتصادی و تکمیل پرونده مالی – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
مراحل ثبت نام کد اقتصادی و تکمیل پرونده مالی

مراحل ثبت نام کد اقتصادی و تکمیل پرونده مالی

کد اقتصادی که توسط سازمان امور مالیاتی به شخص حقیقی یا حقوقی داده می شود، یک شناسه 12 رقمی است. این شناسه را به جهت تولید کالا یا ارائه خدمات به شخص صاحب کسب و پیشه اختصاص می دهند. فعالان اقتصادی برای دریافت این کد باید ثبت نام کرده و پرونده مالی خود را تکمیل کنند. در این مقاله می خواهیم شما را با مراحل ثبت نام کد اقتصادی و تکمیل پرونده مالی آشنا کرده و درباره کاربردهای این کد و ضرورت آن با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

مراحل ثبت نام کد اقتصادی و تکمیل پرونده مالی

کد اقتصادی چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، کد اقتصادی یک شناسه 12 رقمی است و به فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و پیشه اختصاص داده می شود. به عبارت دیگر این کد یک مجوز قانونی برای فعالیت اقتصادی محسوب می شود. اخذ این کد برای همه شرکت ها الزامی بوده و کاربردهای متنوعی دارد.

کد اقتصادی دارای کاربردهایی مانند: امکان اخذ کارت بازرگانی، قابلیت حضور در مناقصات و مزایدات، امکان افتتاح حساب های ارزی و ریالی، قابلیت استفاده از خدمات گمرکی، امکان انجام مراودات مالی به طور قانونی و درج کردن در فاکتورهای فروش.

کد اقتصادی چه کاربردهایی دارد؟

چه اشخاصی ملزم به دریافت کد اقتصادی هستند؟

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که موضوع قانون مالیات های مستقیم هستند، باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنند. به عبارت واضح تر همه کسانی که در امر تولید یا توزیع هر نوع کالا و امور خدماتی فعالیت می کنند و همچنین دارای محلی برای فعالیت تجاری بوده و پروانه کسب دارند اعم از حقوقی و حقیقی، باید کد اقتصادی اخذ کنند. (پروانه کسب  و کار را مراجع مربوطه به تمامی جوازهای کسب یا کار صادره از اتاق صنایع، معادن، بازرگانی، اتحادیه های صنفی، وزارتخانه ها و سایر مراجع دارای صلاحیت می دهند.)

چه کسانی از دریافت کد اقتصادی معاف هستند؟

تقریبا همه واحدهایی که کسب و کار فعال دارند باید کد اقتصادی  اخذ کنند. کسانی که از دریافت این کد معاف هستند، عبارتند از:

  • اشخاص حقیقی که به فعالیت های هنری مانند طراحی، خطاطی، نقاشی، گرافیک، ویراستاری، ترجمه کتاب، فیلم سازی و نویسندگی مشغول هستند.
  • اشخاص حقیقی که پیمانکاری می کنند، در صورتی که ارزش قراردادها یا مبلغ کل دریافتی آنها در یک سال کمتر از پنج میلیون تومان باشد.
  • کسانی که تولیت مسجدها و تکیه ها را در اختیار دارند.

ثبت نام کد اقتصادی

برای ثبت نام باید به وبسایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و قسمت پیش ثبت نام را تکمیل کنید. بعد از تکمیل اطلاعات اولیه، یک کد به نشانی مذکور در سایت مودی ارسال می شود. باید کد ارسالی را وارد کرده و با تأیید آن وارد مرحله بعد می شوید. (در صورت تأیید نکردن اطلاعات تا هفت روز، پرونده حذف شده و کد ارسالی غیر قابل استفاده می شود.)

در مرحله بعدی، اطلاعات وارد شده توسط مودی مورد صحت سنجی قرار می گیرد. این امر با استعلام از سازمان های مرتبط انجام می شود. وجود خطا در اطلاعات یا عدم تطابق آن با واقع، با پیامک به اطلاع مودی رسیده تا آن را تصحیح کند.

در مرحله سوم و پس از تأیید اطلاعات اولیه، نام کاربری و کلمه عبور برای شما ایجاد شده و با پیامک برای شما ارسال می شود.

در مرحله چهارم می توانید وارد سامانه ثبت نام شده و برای تأیید نهایی اقدام کنید.

در مرحله اعتبار سنجی ستادی و میدانی اطلاعات پرونده فیزیکی شما بررسی شده و در صورت عدم مغایرت آن با واقع مورد تأیید سازمان قرار می گیرد. در این مرحله امکان ارسال اظهارنامه الکترونیکی و استفاده از سایر خدمات سازمان ایجاد می شود.

ثبت نام کد اقتصادی

مشمولین ثبت نام کد اقتصادی باید هرگونه تغییر مانند انحلال، تغییر فعالیت، تغییر شغل و … را حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ انجام یا وقوع تغییرات به سازمان مالیاتی اعلام کنند.

موارد تخلف کد اقتصادی

در برخی موارد فعالیت های اشخاص جزء موارد تخلف در کد اقتصادی محسوب می شود. این موارد عبارتند از:

  • در هنگام معامله و خرید و فروش، طرفین معامله به درج یا ارائه کد اقتصادی در فاکتور فروش کالا یا خدمات اقدام نکنند.
  • هرگونه جعل، سوءاستفاده، تبانی و یا تقلب در کد اقتصادی و هر چیزی که با آن مرتبط باشد، انجام شود.
  • استفاده از کد اقتصادی سایر واحدهای اقتصادی تحت هرگونه شرایط یک تخلف محسوب می شود.
  • سوء استفاده از وجود و یا عدم وجود کد اقتصادی با اخذ وجه از طرف مقابل

موارد تخلف کد اقتصادی

جرایم تخلف از کد اقتصادی

اگر مودیان مالیات مرتکب هریک از تخلفات کد اقتصادی مانند عدم درج کد، عدم صدور فاکتور، عدم رعایت دستورالعمل های مرتبط با آن شوند، مشمول جریمه می گردند. جریمه های این تخلفات عبارتند از:

تخلف برای بار اول: اعمال جریمه ای معادل دو برابر مبلغ مورد معامله

تخلف برای بار دوم: تعطیلی محل کسب یا متوقف کردن فعالیت شخص خاطی بر حسب مورد، به مدت سه ماه

تخلف برای بار سوم: حبس تعزیری از سه تا شش ماه برای شخص حقیقی متخلف و اما در مورد اشخاص حقوقی متخلف، مدیر یا مسئولان مربوطه جریمه می شوند.

جرایم تخلف از کد اقتصادی

در صورت اثبات تخلف، ارائه هرگونه تسهیلات به مودیان از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان های وابسته صورت نمی گیرد.

استفاده از کد اقتصادی دیگران نیز یکی از تخلفاتی است که در برخی اوقات توسط فعالان اقتصادی صورت می گیرد. در صورت مشاهده و اثبات این تخلف، آن فرد مجرم مالیاتی در نظر گرفته شده و باید نسبت به جرم خود پاسخ گو باشد.