Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
مواد مخدر – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
مواد مخدر

مواد مخدر

جرایم مربوط به مواد مخدر از جمله تولید، واردات و صادرات و حمل و نگهداری از آن در سال های اخیر رواج پیدا کرده است. این جرایم به دلیل آثار مخرب و سوء فردی و اجتماعی، باعث شده است که قانون گذاران اعمال مجازات های سنگین و بازدارنده ای را برای افراد در نظر بگیرند تا از انجام دوباره آن خودداری کنند. در قانون مجازات جرایم مربوط به مواد مخدر با توجه به نوع و وزن مواد، تعیین و محاسبه می شوند. امروزه انتقاداتی در مورد نوع برخورد و مجازات با این جرم ها وجود دارد اما تا به امروز اقدامات جدیدی برای مقابله سخت با آن ها صورت نگرفته است.

طبق قانون برای اشخاصی که صادر یا وارد کننده، ارسال و حمل کننده مواد مخدر از قبیل تریاک، شیره، بنگ و غیره باشند مجازات براساس وزن آن تعیین می شود. در قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات برای حمل و نگهداری از مواد از یک تا پنج گرم و بیشتر از آن متفاوت است. برای هر کدام جرایم نقدی و شلاق و حبس مختلفی صادر می شود. در ادامه می خواهیم شما را با آثار مخرب این مواد و شرایط تحقق جرم نگهداری و حمل مواد مخدر آشنا کنیم با مشاورین و کارشناسان حقوقی باتجربه ما همراه باشید.  ​​ ​​ ​​​​ 

دلایل مهم اعتیاد و مصرف مواد مخدر چیست؟

کارشناسان و مشاورین متخصص در این زمینه اعتقاد دارند که هیجانات دوره نوجوانی و جوانی، فشارهای عصبی و روانی جوانان و نوجوانان، تقلید از دوستان و فرار از مشکلات فردی و اجتماعی، عدم آسایش در زندگی، شکست و تنهایی افراد همه دست به دست هم می دهند تا انگیزه فرد را برای مصرف مواد روان گردان و مخدر بیشتر کند. طبق آمار به دست آمده آسیب پذیرترین افراد نسبت به مصرف مواد روان گردان و مخدر غیرصنعتی جوانان و نوجوانان در جامعه کنونی هستند. برای جلوگیری از مشکلات ناشی از مصرف و حمل مواد روان گردان و مخدر در جامعه می توان راهکارهایی را در نظر گرفت. کارشناسان و مشاورین متخصص و باتجربه بر این باور هستند که عوامل حفاظت کننده فردی می تواند آن ها را در برابر جرایم مربوط به حمل و نگهداری و مصرف مواد روان گردان مراقبت و محافظت نماید. ​​ 

مخدر و مواد روان گردان امروزه به عنوان تجارت پرسود غیرقانونی در دنیا شناخته می شود که گردش مالی فراوانی را دارد. مصرف مواد روان گردان این روزها میان جوانان بسیار رواج پیدا کرده است. مهم ترین نکته در مورد این مواد می توان به اثرات بیشتر و جبران ناپذیرتر مصرف مواد صنعتی در مقایسه با مواد سنتی دانست. این مواد بر روی زندگی فردی و اجتماعی فرد اثرات نامطلوبی دارد و چنان چه به موقوع بررسی و جلوگیری نشود برای جامعه نیز خطرناک خواهد بود.

آثار مخرب مواد مخدر در جامعه

اعتیاد به مواد روان گردان و مخدر یک بیماری مزمن در مغز است که به دنبال مصرف آن آثار مخربی بر بدن شخص مصرف کننده می گذارد. انتخاب برای مصرف این مواد برای افراد معمولا داوطلبانه انجام می شود زیرا اگر شخصی به شما مصرف مواد روان گردان و مخدر را پیشنهاد بدهند به سادگی می توانید پیشنهاد او را رد کنید و از آثار مخرب مصرف آن در امان باشید.

افزایش مصرف این مواد و کاهش سن افراد مصرف کننده آثار و خسارت های جبران ناپذیری را در جامعه ایجاد کرده است. اکثر جوامع به دنبال راهکاری مناسب جهت کاهش مصرف مواد روان گردان و مخدر می باشند. مهمترین روش های جلوگیری از آثار مخرب مخدر در جامعه ایجاد اشتغال زایی برای جوانان و روحیه باورپذیری به آنهاست که با برگزاری برنامه های سالم و مفرح می توان اوقات فراغت آن ها را پر کرد. برنامه ریزی مناسب برای جوانان راه آن ها را به سوی مصرف مواد روان گردان و مخدر منحرف می کند و موجب کاهش مصرف مخدر در جامعه می گردد.

عوامل محیطی و اجتماعی مهم ترین موارد گرایش به مخدر از سوی کارشناسان و مشاورین متخصص در این زمینه مطرح شده است. در سال های گذشته مصرف مواد مخدر تنها به تریاک ختم می شد اما با گذشت زمان سایر مخدرهای صنعتی جایگزین سایر مواد شدند که زنگ خطری برای جامعه و افراد آن محسوب می شوند. در حال حاضر بسیاری از جوانان بر این باور هستند که مصرف مواد صنعتی مخدر خطری برای سلامتی مغز و روح آن ها ندارد و آن ها را معتاد نخواهد کرد اما این باور کاملا اشتباه بوده زیرا اثرات سوء مخدرهای صنعتی دائمی است و ترک و کنار گذاشتن این مواد برای افراد مصرف کننده بسیار سخت و غیر ممکن است.

شرایط تحقق جرم نگهداری و حمل مواد مخدر

براساس قانون مبارزه با مواد مخدر شرایط تحقق جرم نگهداری و حمل و ارسال مواد به شرح زیر است که جرم محسوب می شود و مجازاتی را برای مجرم همراه خواهد داشت.

  • کشت شاهدانه و خشخاش جهت تولید انواع مواد روان گردان صنعتی که مصرف دارویی نداشته باشد.

  • ارسال، واردات، صادرات، ساخت و تولید انواع مواد روان گردان و مخدر که مصرف دارویی ندارد و برای مصارف دیگر تهیه و تولید شده اند.

  • نگهداری، توزیع، حمل، خرید، عرضه انواع مواد روان گردان و مخدر غیرصنعتی

  • تشکیل و اداره مکانی برای استعمال مواد روان گردان و مخدر

  • تولید و ساخت ابزار مربوط به استعمال مواد مخدر و روان گردان غیرصنعتی و حمل و نگهداری و خرید و فروش آن ها

  • قرار دادن مواد روان گردان و مخدر یا ابزار و ادوات مربوط به آن ها در محلی برای متهم کردن دیگران

مجازات حمل و نگهداری از مواد مخدر

طبق ماده 5 قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات حمل و نگهداری از مواد مخدر از یک تا 100 کیلو گرم متفاوت است و هر یک به مجازات مختلف از جمله جرایم نقدی، حبس و شلاق محکوم می شوند. در قانون مجازات حمل مواد مخدر بیش از صد کیلوگرم آمده است که افراد به حبس ابد محکوم می شوند. چنان چه جرم آن ها دوباره تکرار شود به مجازات اعدام و مصادره اموالی که از این جرم به دست آورده اند محکوم می شوند. مشاورین حقوقی و وکلای خبره و متخصص ما در این زمینه می توانند شما را کمک و راهنمایی کنند.