Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
نحوه ثبت خرید و فروش به همراه سند ارزش افزوده – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
نحوه ثبت خرید و فروش به همراه سند ارزش افزوده

طی چند سال گذشته در انتهای کالاها و خدمات خریداری شده، رقمی با نام مالیات بر ارزش افزوده اضافه گردید. مقصود از ارزش افزوده، مغایرت بین بهای تولید کالا و بهای فروش آن است. در حقیقت چنانچه شما قیمت نهایی یک کالا را از هزینه تولید آن کسر نمایید، قادر خواهید بود ارزش افزوده آن را حساب کنید. توجه کنید که این رقم که از طرف دولت معین می گردد، به وسیله فروشنده دریافت شده و در فاصله های مشخصی به سازمان امور مالیات بر ارزش افزوده تایید می شود. قوانین تصویب شده برای مالیات بر ارزش افزوده بسیار زیاد و سخت است. بنابراین اگر شما دارای کسب و کارهای بزرگ هستید، بهتر است که با استفاده از خدمات حسابداری و خدمات مالی از تمامی قوانین و ضوابط موجود در این حوزه آگاهی پیدا کنید.

نحوه ثبت خرید و فروش به همراه سند ارزش افزوده

دریافت مالیات بر ارزش افزوده

در دوره کنونی سختگیری برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد و اگر کسی از مسئولیت محوله خود جهت دریافت مالیات بر ارزش افزوده تخطی کند، ممکن است جرایم سنگین و دشواری برای افراد در نظر گرفته شود. این کارمندان مکلف هستند مالیات را از خریدار دریافت نموده و آن را به خزانه دولت واریز کنند. این افراد وظایف دیگری نیز بر عهده دارند که عبارت است از: ارائه گزارش مبالغ خرید و فروش های صورت گرفته و همچنین میزان مالیات آن ها حداکثر تا 15 روز بعد از پایان هر فصل به شمار می رود. حتما توجه داشته باشید که گزارش مذکور در فرم مخصوصی که اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نام دارد، ارسال می گردد. به تعبیر آسانتر این اشخاص در هنگام خرید کالا، مالیات را از جانب خریداران بعدی می پردازند و در زمان فروش، دوباره آن را از خریدار دیگر اخذ می کنند. این جریان تا لحظه واگذاری کالا یا ارائه خدمات به کاربر نهایی ادامه پیدا خواهد کرد.

مراحل ثبت حسابداری ارزش افزوده

حسابداری ارزش افزوده بخشی از علم حسابداری است که در صورتی که می خواهید عملکرد کارآمد و تیزنگری داشته باشید، باید بتوانید محاسبه آن را فرا بگیرید. جهت محاسبه ارزش افزوده نخست باید درصد بهای ارزش افزوده ی معین شده را به قیمت نهایی کالای خود افزوده و بعد به مشتری اعلام کنید. اکنون بهترین فرصت برای آن است که آموزش ثبت آن را در دفاتر و نرم افزارهای حسابداری یادبگیرید

مرحله اول ثبت حسابداری ارزش افزوده

در مرحله اول آشنایی شما با کدینگ حسابداری مهم است. در حقیقت شما در زمان ثبت حسابداری ارزش افزوده می بایست با بهره گیری از کدینگ حسابداری اسامی مشتریان را در بخش حساب ها و اسناد دریافتی یا همان بدهکاران تجاری قرار دهید. اگر چه که در حساب های مشخص یا تشریحی نیز می بایست آن مشتری را به اندازه کل مبلغ فاکتور فروش به عنوان بدهکار محسوب کنید.

مرحله دوم ثبت حسابداری ارزش افزوده

در مرحله بعدی باید به دنبال حساب فروش باشید و رقم خالص فروش را با استفاده از نرم افزار مورد نیاز بستانکار نمایید. بعد از انجام این کار نوبت به حساب ارزش افزوده می رسد که به شکل «سایر حساب ها و اسناد پرداختنی/ مالیات بر ارزش افزوده» با رقمی که مربوط به ارزش افزوده می شود، ثبت شده و جزء بستانکاران محسوب می شود.

مرحله سوم ثبت حسابداری ارزش افزوده

در مرحله آخر شما به سادگی خواهید دید که سند حسابداری شما به طور کامل تراز گشته است. در هنگام ثبت ارزش افزوده باید دقت داشته باشید که معمولا بعد از پایان هر فصل، زمان پرداخت ارزش افزوده نزدیک می شود. در این هنگام که مهلت آن 15 روز است، همه موسسات، شرکت ها و فروشندگان زمان لازم را دارند تا به سایت و حساب کاربری خود وارد شده و اظهارنامه ارزش افزوده را کامل نموده و سپس آن را به همراه برگه پرداخت مالیات و عوارض به شکل الكترونیكی یا با رجوع به بانك پرداخت کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت عدم پرداخت مالیات ارزش افزوده شما مرتکب جرم شده اید و مجازات آن پرداخت مالیات و جریمه است. پس از این گفتار به راحتی عبور نکنید.

ثبت حسابداری مالیات بر ارزش افزوده خرید و فروش

ثبت حسابداری مالیات بر ارزش افزوده خرید و فروش

به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام ارزیابی میزان ارزش افزوده فقط باید ارزش کالا یا خدمات را فارغ از هر نوع مالیات پرداخت شده در نظر داشته باشید. در حقیقت مالیاتی که پرداخت می گردد، بخشی از ارزش کالا محسوب نمی شود. جهت محاسبه مالیات بر ارزش افزوده می بایست آن را در زمان فروش و با بهای همان سال به خاطر سپرده و یا یادداشت کنید. ولو این که کالای خریداری شده در دوره مالی پیشین نگاشته شده باشد.

کالاهای معاف از مالیات

براساس قوانین مالیاتی تصویب شده در کشور ایران، بعضی از کالاهایی که در کشور وجود دارند، از مالیات معاف هستند و دیگر لازم نیست فروشندگان اظهارنامه مالیاتی پر کنند و یا مالیات بپردازند. برخی از کالا هایی که از مالیات معاف هستند به شرح زیر است کالا های همراه مسافر، اموال غیر منقول، انواع دارو، عسل، حبوبات، نان، برنج، قند، کتاب، محصولات کشاورزی فرآوری نشده، آرد خبازی، سم و انواع کود که همگی جزو کالاهای معاف از مالیات معرفی می شود.