Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
نکاتی در خصوص تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
نکاتی در خصوص تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد

امروزه تمام افرادی که به هر نحوی درآمدزایی می کنند باید بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار دهند، بنابراین آگاهی یافتن از خدمات مالی و خدمات حسابداری می تواند به شما کمک های فراوانی بکند. در گذشته جمع آوری اطلاعات و محاسبات مالیات به دلیل سیستمی نبودن اطلاعات، کار دشواری بود. در سال های اخیر با استفاده از سامانه های الکترونیکی و بهره گیری از سیستم های سازمان امور مالیات، این مشکلات حل شدند. در این مقاله به بررسی اظهارنامه مالیاتی و نکات مهم آن می پردازیم. برای اظهار درآمدها، هزینه ها، دارایی ها، بدهی ها و سرمایه از فرمی به نام اظهارنامه مالیاتی استفاده می کنند. این فرم می تواند مشمول بخشودگی مالیاتی، معافیت ها و اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی و حقوقی باشد که بر اساس نوع و حجم فعالیت تهیه و تنظیم می شود. برای تدوین این فرم به مدارک زیر نیاز داریم

  • سند ترازنامه موجود در صورت مالی برای اشخاص حقوقی و حقیقی گروه اول
  • سند سود و زیان موجود در صورت مالی برای تمام افرادی که موظف به تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد هستند
  • محاسبه مبلغ درآمد و میزان فروش داخلی و خارجی
  • گردش حساب و نقدینگی ناشی از مواد اولیه و کالای تولید شده یا کالای بازرگانی
  • صورت وضعیت قیمت تمام شده کالایی که در شرکت های تولیدی و بازرگانی تولید شده و فروش رفته
  • مقدار سود و زیانی که در دوره قبل و حساب سنوات مانده
  • ثبت صورت قراردادها و درآمد پیمانکاری
  • ثبت مبلغ مالیات هایی که پرداخت شده
  • اطلاعات مکانی که در حال حاضر مودی از آن استفاده می کند
  • اطلاعات میزان فروش یک سال گذشته و درصد افزایش در سال جاری
  • نام کاربری، رمز عبور و کد رهگیری که هنگام ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی دریافت می شود

 

نکاتی در خصوص تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد

 

چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی عملکرد ارسال کنند؟

تمام افرادی که به عنوان اشخاص حقیقی مالک یک کسب و کار به صورت فردی یا مشارکتی هستند، طبق ماده ۹۵ قانون مالیات مستقیم، موظف به تهیه و ارسال اظهارنامه هستند. همچنین با توجه به ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقوقی که در اداره ثبت شرکت، برند آن ها ثبت شده و در سازمان های قانونی دارای مجوز از وزارتخانه و اتحادیه های صنفی هستند، مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی خواهند بود. در واقع به ازای هر سال مالی صورت های مالی ترازنامه، سود و زیان و سایر اطلاعات باید در فرم اظهارنامه درج شده و به سازمان امور مالیات ارسال شود. مودی برای تنظیم و ارسال اظهارنامه می تواند به سایتtax.gov.ir مراجعه نموده و ثبت نام نماید. پس از اینکه اطلاعات تکمیل و ارسال شد، توسط سازمان تایید می شود. بعد از آن کد پیگیری از طرف سازمان امور مالیاتی به مودی داده می شود.

مهلت ارسال فرم اظهارنامه

مهلت ارسال فرم اظهارنامه عملکرد تا ۴ ماه بعد از پایان سال مالی است و این طبق ماده ۱۱۰ ق م م (قانون مالیات مستقیم) لحاظ می شود. با توجه به اینکه بیشتر موسسات و شرکت ها مطابق با تقویم شمسی سال مالی خود را مشخص می کنند، حداکثر مهلت قانونی برای ارسال اظهارنامه ها تا پایان تیم ماه در نظر گرفته شده است. البته این زمان برای اشخاص حقوقی است و اشخاص حقیقی حداکثر تا پایان خرداد ماه هر سال مالی زمان دارند تا اظهارنامه عملکرد خود را ارسال نمایند. حال اگر شرکت ها به هر دلیلی این فرم را ارسال نکنند چه اتفاقی می افتد؟ چنانچه شرکت ها و موسساتی که موظف به تنظیم و ارسال اظهارنامه هستند، این فرم را ارسال نکنند مشمول جریمه می شوند. بر اساس ماده ۱۹۲ ق م م جریمه عدم ارسال اظهارنامه برای اشخاص حقیقی و حقوقی، ۳۰ درصد نسبت به مالیات متعلقه و غیرقابل بخشش است. همچنین جهت برخورداری از شروط معافیت مالیاتی لازم است طبق بند ت ماده ۱۳۲ ق م م برای اشخاص حقیقی و حقوقی، در نظر گرفته شود. البته صورت مالی ترازنامه، حساب سود و زیان توسط سازمان امور مالیاتی تهیه می گردد.

 

عواقب عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی

 

مزایای ارسال فرم اظهارنامه عملکرد

همه تصور می کنند تکمیل و تنظیم اظهارنامه عملکرد برای مودیان کار وقت گیر و سختی است، اما مزایایی دارد که بهتر است در زمان مشخص و به شکل درست این کار انجام شود. یکی از مزایایی که دارد جایزه خوش حسابی پرداخت مالیات است! زمانی که اشخاص حقیقی و حقوقی سه سال متوالی اظهارنامه تایید شده داشته باشند و ابراز اعتراضی به برگه تشخیص صادره نکنند، مشمول این جایزه خواهند شد. طبق ماده ۱۸۹ ق م م می توانند از ۵ درصد جایزه خوش حسابی نسبت به مالیات های پرداختی در سه سال استفاده کنند. خیلی از شرکت ها و موسسات می خواهند بدانند فرم اظهارنامه ای که ارسال می کنند تا چه زمانی مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد؟ ادارات امور مالیاتی موظفند طبق ماده ۱۵۶ ق م م، اظهارنامه های مالیاتی که دریافت کردند، حداکثر تا مدت یک سال از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه رسیدگی کنند. برگه تشخیص بررسی و رسیدگی نیز در نهایت تا سه ماه بعد به مودی ارسال می شود.