Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
چه اصنافی مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند و تبصره ماده 100 چیست؟ – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
چه اصنافی مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند و تبصره ماده 100 چیست؟

چه اصنافی مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند و تبصره ماده 100 چیست؟

اخذ مالیات توسط دولت ها یکی از روش های تأمین مالی یک کشور به شمار می رود. به همین سبب در بسیاری از کشورها برای ایجاد یا تحکیم زیر ساخت ها از این روش ها استفاده می کنند. مالیات ها به روش های متفاوتی دریافت می شود. به همین منظور ما در ابتدا به انواع روش های مالیاتی پرداخته و سپس درباره تبصره ماده 100 و  اصنافی که باید اظهارنامه مالیاتی را ارائه دهند، صحبت می کنیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

چه اصنافی مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند و تبصره ماده 100 چیست؟

آشنایی با انواع مالیات ها

مالیات ها از نظر روش دریافت به دو گروه یا دسته تقسیم می شوند. مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم.

مالیات مستقیم نیز به دو گروه بر درآمد و بر دارایی تقسیم بندی می شوند.

مالیات حقوق یا درآمد، شامل تمامی مشاغل و فعالیت های تجاری است. مالیات بر درآمد اتفاقی، اشخاص حقوقی و منابع مختلف نیز از انواع مالیات بر حقوق محسوب می شوند.

آشنایی با انواع مالیات ها

مالیات بر دارایی به روش های مختلفی از مردم دریافت می شود که عبارتند از:

  1. از مستغلات مسکونی خالی
  2. از سالانه املاک
  3. از حق تمبر
  4. از ارثیه متوفی
  5. از اراضی بایر

مالیات غیر مستقیم روشی دیگر برای دریافت مالیات است که آن هم به روش های مختلفی دریافت می شود مانند: بر ارزش افزوده، بر عوارض گمرک و بر کالاهای وارداتی و صادراتی.

اصناف و مشاغل مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی

تمامی اصناف و مشاغل باید مالیات را از طریق ارائه اظهار نامه مالیاتی، پرداخت کنند. ارائه اظهارنامه مالیاتی باید در زمان مشخص هر سال صورت گیرد. میزان مالیات برای همه اصناف به یک اندازه نبوده و با توجه به میزان درآمد آن محاسبه می شود. چنانچه سازمان امور مالیاتی میزان مالیات را برای برخی از مشاغل 9% و برای برخی دیگر بالای 25% تعیین می کنند.

درآمد سالیانه اگر به اندازه 15 میلیون و 600 هزار تومان باشد از مالیات معاف است و بیشتر از آن، مشمول مالیات شمرده می شود. البته لازم به ذکر است که این نرخ برای درآمدهای پایین و کم محاسبه می شود. به عنوان مثال سود شخصی ماهیانه دو میلیون تومان و سالیانه 24 میلیون تومان است. اگر مقدار 15 میلیون و 600 هزار تومان را از آن کسر کنیم، او باید برای مبلغ هشت میلیون و 400 هزار تومان اضافی مالیات پرداخت کند.

اصناف و مشاغل مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی

همه افرادی که به تازگی شغلی ایجاد کرده اند، باید مطابق قانون بعد از چهار ماه آن را به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهند تا مشمول معافیت های مالیاتی قرار گیرند. اما اگر تا مهلت تعیین شده سازمان مربوطه را مطلع نکنند، نه تنها از معافیت برخوردار نمی شوند بلکه باید جریمه ای معادل 10% اضافه بر مالیات اصلی نیز بپردازند.

اشخاصی مانند صاحبان کارخانه ها، واحدهای تولیدی، صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر، صاحبان صرافی ها، صاحبان بیمارستان ها و مراکز درمانی، فروشگاه های زنجیره ای، دارندگان کارت بازرگانی و غیره همگی باید سالانه اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

گروه بندی مشاغل و اصناف از نظر پرداخت مالیات

اصناف و مشاغل مختلف با توجه به نوع فعالیت و حجم کار خود به سه گروه مالیاتی تقسیم می شوند. این سه گروه عبارتند از:

  1. اصناف و مشاغلی که مجموع مبلغ فروش کالا یا خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد آنها معادل مبلغ سه میلیارد تومان است.
  2. اصناف و حرفی که مجموع درآمد فروش یا خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد آنها معادل یک میلیارد تا سه میلیارد تومان است.
  3. مشاغل و اصنافی که در گروه های قبلی قرار نگرفته و فعالیت آنها ارائه خدمات است. در این مشاغل، 50% از مبلغ مشخص شده، ملاک قرار می گیرد.

گروه بندی مشاغل و اصناف از نظر پرداخت مالیات

تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم چیست؟

سازمان امور مالیاتی کشور همه ساله، برخی از گروه های شغلی و مشاغلی که در جهت فروش کالا یا خدمات فعالیت دارند را از قسمتی از تکالیف مالیاتی معاف می کند. فروش کالا یا خدمات این گروه ها از سقف تعیین شده سازمان پایین تر است. چنانچه سقف معافیت سازمان امور مالیاتی برای سال 98، 30 برابر معافیت ماده 84 قانون مالیات مستقیم است. در موضوع ماده 84، سقف معافیت مالیاتی برای سال 98 را 33 میلیون و 30 برابر آن معادل 990 میلیون است.

تهیه اظهارنامه مالیاتی آسان چگونه است؟

شاید بسیاری از صاحبان مشاغل، با نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی آشنا نیستند. شما اگر صاحب شغل یا حرفه ای هستید به راحتی می توانید از طریق نرم افزار های فروشگاهی، اظهار نامه مالیاتی را سریع تر و دقیق تر ارائه دهید. این نرم افزارها به عنوان بهترین روش برای ارائه اظهارنامه محسوب می شوند.

تهیه اظهارنامه مالیاتی آسان چگونه است؟

استفاده از این نرم افزارها و ثبت تمامی فاکتورهای خرید و فروش، موجب می شود که همه گزارشات مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی به طور اتوماتیک ایجاد شده و در اختیار شما قرار بگیرد. به این ترتیب شما می توانید با تمرکز بیشتری به فعالیت های خود ادامه دهید. شما می توانید به این وسیله علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیندهای فروش و حسابداری خود، گزارشات مورد نیاز برای اداره مالیات و محاسبه سود و زیان های سالانه را به راحتی و بدون نیاز به حسابدار، انجام دهید.