Deprecated: Creation of dynamic property wfBrowscap::$_source_version is deprecated in /var/www/vhosts/armitafirm.com/httpdocs/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfBrowscap.php on line 97
کلاهبرداری – شرکت خدمات مالی و مالیاتی ، حقوقی و انفورماتیک آرمیتا
کلاهبرداری

کلاهبرداری

کلاهبرداری یعنی بردن مال یا وجه شخص دیگر با توسل به حیله، تقلب و فریب دادن است. امروزه در مورد کلاهبرداری در فضای مجازی اخبار زیادی شنیده اید. نکته مهم و قابل توجه در آن این است که افراد مال خود را با رضایت در اختیار شخص متقلب و کلاهبردار قرار می دهند و همین موضوع باعث می شود که جرم کلاهبرداری متمایز با سایر جرایم علیه اموال باشد. حال این سوال در ذهن افراد مطرح می شود که چه اقداماتی از سوی افراد کلاهبرداری محسوب می شود؟ برای پاسخ به این پرسش می توان گفت که هر اقدام یا عملی که با نیت متقلبانه و با قصد فریب انجام شود و از این روش بتواند مال شخص دیگری را تصاحب کند، مشمول کلاهبرداری می شود.

برای تشکیل جرم کلاهبرداری همانند سایر جرایم موجود به سه عنصر قانونی، مادی و معنوی نیاز است که ارکان جرم را شامل می شود و مجازات این جرم نیز با در نظر گرفتن نوع جرم تعیین می گردد. در ادامه می خواهیم در مورد موارد مهم اثبات جرم کلاهبرداری و مجازات قانونی آن بیپردازیم با مشاورین و کارشناسان متخصص و حقوقی همراه باشید.

عناصر قانونی جرایم کلاهبرداری چیست؟

اکثر افراد در همه سن و موقعیت مالی مورد هدف کلاهبردارها قرار می گیرند. آن ها با حیله و ترفند خاص متقلبانه اقدام به دریافت مال یا وجه از افراد می کنند. همه افراد در این زمینه آسیب پذیر هستند، چنان چه حواس آن ها متوجه برخی از چیزهای پیرامون نباشد، احتمال اینکه قربانی افراد کلاهبردار شوند زیاد خواهد بود. گاهی در جامعه مشاهده می شود که مردم می گویند شخصی به جرم کلاهبرداری مرتکب شده است و پول افراد را پس نمی دهد. این نکته در مورد این جرم وجود دارد که پرداخت نکردن قرض و دین، صدور چک بی محل از موارد کلاهبرداری محسوب نمی شود. عناصر قانونی جرایم کلاهبرداری شامل موارد زیر می شود.

اولین عنصر و شرط لازم برای تحقق جرم کلاهبرداری، استفاده از روش های متقلبانه برای فریب اشخاص و دروغ گفتن به آنهاست. دومین شرط و عنصر قانونی در کلاهبرداری، فریب قربانیان و اغفال آن ها برای به دست آوردن مال و وجه است. در این صورت فرد اغفال شده و فریب خورده، پول یا مال خود را در اختیار شخص کلاهبردار قرار می دهد. سومین شرط برای تحقق این جرم تصرف مال توسط کلاهبردار است، کلاهبردار ابتدا شخص مورد نظر خود را فریب می دهد و پس از آن فریب، مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار می دهد. این نکته در مورد جرایم کلاهبرداری مهم است که زمانی که هر سه شروط و عناصر قانونی فوق محقق شوند، اتهام کلاهبرداری به او منتسب می شود.

​​ 

نحوه طرح شکایت کیفری جرایم کلاهبرداری

اولین گام در مورد جرایم کلاهبرداری و شکایت از کلاهبردار، طرح شکایت کیفری برای جرم کلاهبرداری است. شما می توانید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی طرح شکایت خود را تنظیم و به دادسرا برای رسیدگی تقدیم نمایید. هم چنین می توانید برای تسریع در روند پیگیری رونده شکایت خود وکیل مجرب و حرفه ای بگیرید. وکلای دادگستری با روند رسیدگی به پروندهای مختلف قضایی آشنایی کامل دارند و می توانند در زمان کوتاه و هزینه مناسب، امور حقوقی و کیفری موکلان خود را پیگیری کنند.

با تنظیم طرح دعوای شکایت کیفری و ارائه آن به دادسرا و اثبات جرم کلاهبردار توسط شاکی رسیدگی و دادرسی به شکایت را انجام می شود. با طی کردن مراحل قانونی در جرایم کلاهبرداری چنان چه رای قطعی و محکومیت متهم صادر شده باشد، پرونده برای اجرا به اجرای احکام دادسرای محل ارتکاب جرم فرستاده می شود. دادسرا طبق قوانین و مقررات موجود در قانون ایین دادرسی، حکم را اجرا می کنند. بسیاری از افراد فکر می کنند برای شکایت از کلاهبردار باید به دادسرا محل زندگی متهم مراجعه کنند.

در صورتی که این طور نیست بلکه در مورد جرایم کیفری معمولا متهم در دادگاهی که جرم در حوزه آن واقع شده محاکمه می شود. محلی که کلاهبردار مال و وجه شخص را برده است، محل وقوع جرم کلاهبرداری می گویند. برای طرح شکایت و تنظیم آن باید با مشاورین و وکلای دادگستری مشورت داشته باشید و از آن ها در این زمینه کمک و راهنمایی بگیرید.

مشاوره با وکیل در زمینه کلاهبرداری

همان طور که می دانید جرایم کلاهبرداری بسیار پیچیده هستند و اثبات آن ها و نحوه طرح شکایت کیفری نیاز به اطلاعات لازم و مشاوره در این زمینه دارد. دلیل اصلی نیاز به وکیل و مشاوره با کارشناسان حقوقی در زمینه جرایم کلاهبرداری این است که اثبات ارکان جرایم کلاهبرداری بر عهده شاکی پرونده است. عدم آگاهی و شناخت در مورد قوانین و چگونگی طرح شکایت می تواند حق افراد را ضایع کند. از این رو پیشنهاد می شود که برای رسیدگی به پرونده و طرح شکایت کیفری برای جرایم کلاهبرداری و شخصی که مال یا وجه شما را با ترفند متقلبانه به دست آورده است از مشاورین حقوقی با تجربه و وکلای دادگستری حرفه ای کمک بگیرید.

 ​​​​ 

جرم کلاهبرداری چه مجازاتی دارد؟

جرم کلاهبرداری از جرایم مقید بوده که شرط اصلی تحقق آن نتیجه جرم یا به عبارت دیگر بردن یا کسب مال دیگری است. در جرم کلاهبرداری مجازات قانونی کلاهبردار با توجه به یکی از موارد زیر مشخص می شود. در جرم کلاهبرداری ساده مجازات مجرم و کلاهبردار حبس و پرداخت جزای نقدی بر مبنای ارزش مال برده و کلاهبرداری شده و رد اصل مال به صاحب آن است. حبس در مجازات کلاهبرداری ساده یک الی هفت سال است. اما در مورد جرایم کلاهبرداری مشدد، مجازات کلاهبردار سنگین تر خواهد بود. حبس دو الی ده سال و پرداخت جرای نقدی معادل مال کلاهبرداری شده و رد اصل مال به صاحب و چنان چه فرد کارمند دولت باشد به صورت دائم از مشاغل دولتی محروم خواهد شد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و مشاوره در زمینه مسائل حقوقی و قانونی می توانید با کارشناسان و مشاورین متخصص و با تجربه ما در ارتباط باشید.